11 semne certe că ai telefonul spionat. Soluțiile specialiștilor

11 semne certe că ai telefonul spionat. Soluțiile specialiștiloriPhone. sursa: Facebook

Telefoanele mobile stochează tot mai multe informații private, utilizatorii lăsând date sensibile pe propriile dispositive. Iată de ce foarte mulți oameni se tem că telefonul lor ar putea fi spionat. Iată indiciile că ai telefonul spionat și soluțiile pe care le ai.

Un pas important ca să îți dai seama dacă ai telefonul spionat este să afli dacă cineva îți urmărește pur și simplu telefonul. Diverse semne, dacă sunt analizate în detaliu, îți pot indica faptul că dispozitivul tău a fost invadat de anumite programe spion, care urmăresc tot ceea ce faci. Deși în general unele semne sunt destul de greu de depistat, dacă rămâi la curent cu modul în care telefonul tău funcționează, poți detecta imediat dacă există ceva schimbat la el.

Iată cele mai vizibile indicii prin care poți afla dacă cineva îți spionează mobilul.

Comportament neobișnuit sau atipic al telefonului

Una dintre cele mai des întâlnite modalități de a ne da seama dacă telefonul mobil conține anumite programe de spionare este de a urmări comportamentul mai atipic al acestuia. Dacă există programe de urmărire, șansele ca mobilul să se comporte ciudat sunt foarte mari.

În primul rând, mobilul se poate închide în mod automat, ba mai mult, poate scoate sunete ciudate. Trebuie să fii foarte precaut cu toate detaliile ieșite din comun.

Bateria se descarcă rapid

O altă metodă utilă în a descoperi dacă ai telefonul spionat este consumul rapid al bateriei. După utilizarea unui mobil câteva săptămâni, vei putea ști care este durata bateriei.

Dacă bateria telefonului scade brusc, sunt șanse foarte mari ca acesta să fie spionat. Programele de spionare și de urmărire pot consuma bateria acestuia, mai ales dacă cineva le utilizează permanent.

Zgomot în timpul apelurilor telefonice

Un alt indiciu important sunt zgomotele neobișnuite. Trebuie să fii atent la ele, în timpul apelurilor. Dacă auzi bipuri înseamnă că cineva îți înregistrează mobilul. Aplicațiile de înregistrare produc acest tip de zgomote.

Dacă calitatea conversației scade brusc, acest lucru poate indica și el că apelurile telefonice sunt înregistrate.

Telefonul mobil se stinge si pornește singur

Programele de urmărire pot face ca telefonul să se închidă sau să pornească de unul singur. Dacă consideri că softul telefonului este stabil si are toate actualizările făcute, dar telefonul se stinge sau repornește fără să îi faci nimic, posibilitatea ca dispozitivul sa fie infectat cu o aplicație de spionare sau de urmărire este reală.

Mesaje text ciudate

Diversele aplicații de urmărire pot trimite mesaje text destul de ieșite din comun pe telefoane, cu diferite coduri sau simboluri. Dacă primești astfel de texte, este un alt indiciu că telefonul tău este spionat sau urmărit.

Trafic de date mărit

Aplicațiile de urmărire pot conduce la un trafic foarte mare de date necesare pentru a trimite diverse informații de pe mobil. Dacă observe o creștere a utilizării datelor, există o bună șansă ca acesta să fie spionat.

Este foarte important să îți monitorizezi cât mai des traficul de date pentru a depista orice utilizare neobișnuită de mare a datelor.

Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Telefonul sună și când nu este utilizat

În momentul în care telefonul nu este folosit, nu ar trebui să scoată niciun sune. Dacă totuși auzi sunete atunci când nu îl ultilizezi, este foarte probabil ca acesta să fie spionat.

Se închide cu întârziere

Dacă în momentul în care îți închizi telefonul, aparatul se închide neobișnuit de greu, este posibil ca acesta să fie monitorizat de programe de spionare.

Dispozitivul se încălzește atunci când nu este utilizat

Dacă mobilul tău se încălzește, deși nu este în stare activă, trebuie să îți pui un serios semn de întrebare, existând posibilitatea să fie spionat.

 Telefonul a devenit lent

Dacă mobilul tău a devenit dintr-o dată foarte lent sau se blochează subit, atunci există riscul ca telefonul să fie monitorizat sau spionat.

Verifică fișierele suspecte

Dacă ai un manager de fișiere instalat pe telefon, trebuie să te uiți mai atent si să identifici orice fișier suspect sau folder creat pe dispozitivul tău. Dacă ai detectat unele fișiere și foldere noi, înseamnă că telefonul tău mobil este spionat.

Ce soluții ai dacă ai descoperit că ai telefonul spionat

Trebuie să știi că, în momentul în care ai detectat că ai telefonul urmărit, există programe antivirus foarte utilizate, foarte eficiente, pe care le poți folosi pentru a detecta virușii de pe mobil. Aplicația va scana telefonul pentru spionare și viruși, urmând ca ulterior să le elimine de pe dispozitiv, potrivit kfetele.