Gheorghe Bunea Stancu, şeful CJ Brăila, explicând de ce nu este prezent la deszăpezire: "Sunt într-o pivniţă ca să nu fiu văzut pentru că vreau să văd cum funcţionează deszăpezirea fără prezenţa mea. M-am închis, m-am izolat".
Relu Fenechiu, înainte de aflarea sentinţei: "Nu mai sunt optimist. (…) Avocaţii îmi spun că nu au de ce să mă apere, pentru simplul fapt că astăzi asupra mea nu există acuzări, ci doar speculaţii, iar pe speculaţii nu pot fi apărat. Să îmi ţineţi pumnii. Doar Dumnezeu mă mai ajută".
Relu Fenechiu, în ultimul comunicat emis în libertate, chiar în ziua condamnării sale: "Când am ajuns în funcţia de ministru, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a termina cu acest flagel (corupţia – n.r.), iar rezultatul eforturilor mele s-a văzut."
Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, explicând "marţea neagră": "Am folosit o strategie (…) care pentru noi, ca Parlament, ar trebui să avem companii de consultanţă ca să putem să avem un asemenea efect atât de important asupra societăţii româneşti şi ar fi un cost destul de ridicat. Rezultatul: dezbatere publică pe amnistie şi graţiere. Nimeni nu a discutat în România despre această chestiune în ultimii 10 ani (…) Eu nu puteam să deschid porţile la ANI, la CSM sau la Înalta Curte să dialogheze cu mine pentru că se considera că Parlamentul influenţează Justiţia".
Florin Popescu, fost deputat PDL: "În politică, dacă vrei să conduci trebuie să joci la miză mare. Dacă adopţi politica micuţă şi asculţi sfatul domnului Ilie Sârbu nu ai cum să ajungi departe. În afară faci pe buldogul, dar înăuntru te mulţumeşti să dai din coadă. Domnul Blaga atât poate".

Te-ar putea interesa și: