De două termene, inculpaţii din dosarul de şantaj prin intermediul Antenelor – Sorin Alexandrescu, Camelia şi Dan Voiculescu şi Şerban Pop – au reuşit să amâne începerea cercetării judecătoreşti, cu tot felul de solicitări. Pentru ei este important să reuşească tergiversarea până după data de 1 februarie, când intră în vigoare noile coduri ale Justiţiei în materie penală. Intenţia de tergiversare a dosarului nu e nouă.
Inculpaţii au tărăgănat cât au putut prezentarea materialului de urmărire penală, act ce precede trimiterea în judecată. "Dacă până atunci nu se dă citire rechizitoriului, conform noii proceduri penale, dosarul va ajunge la judecătorul de Cameră preliminară, care ar putea chiar returna dosarul la Parchet", ne-au declarat specialişti din sistemul judiciar. Apelul în acest caz va fi judecat de Instanţa Supremă.
Joaca de-a demisia
Sunt deja celebre repetatele demisii din Parlament ale lui Dan Voiculescu, trei la număr, care l-au ajutat să evite verdictul Instanţei Supreme în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Voiculescu a fost condamnat pe fond, la Tribunalul Bucureşti, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru spălare de bani.
Verdict atacat cu apel inclusiv de DNA care cere pedepse mai mari. După trei luni de stat la Tribunal, dosarul nu a ajuns încă la Curtea de Apel, fiind în prezent la DNA pentru motivarea apelului. Conform noilor coduri care intră în vigoare de la 1 februarie, cazul ICA nu mai ajunge la Instanţa Supremă. Dosarul va avea verdict definitiv şi executoriu la Curtea de Apel.

Te-ar putea interesa și: