1000 de bănci, în vizorul MOODY'S!

1000 de bănci, în vizorul MOODY'S!

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a anunţat, marţi seară, că va reevalua ratingurile a peste 1.000 de instituţii financiare.

Agenția va lua măsura după introducerea unei noi metodologii de evaluare a băncilor, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres. Analiştii Greg Bauer şi Ana Arsov susţin că ratingurile a 214 bănci ar putea fi îmbunătăţite după ce modificările legislative au făcut mai uşoară impunerea de pierderi pentru creditori. 

În schimb, aproximativ 212 bănci ar putea fi retrogradate, deoarece instituţiile respective nu au rezerve suficiente pentru a-i proteja pe deţinătorii de obligaţiuni. 

''Acţiunile de rating afectează 1.021 dintre cele 1.934 de entităţi bancare evaluate, care includ bănci, companii holding, subsidiare, sucursale şi alte entităţi pentru care Moody's a acordat ratinguri'', a informat agenţia de evaluare. În cazul Uniunii Europene şi Europei Occidentale, ratingurile a 609 dintre 800 de entităţi bancare sunt afectate de modificarea metodologiei, a precizat Moody's. 

Ne puteți urmări și pe Google News