Editura Evenimentul si Capital

ZIUA JUDECĂŢII. Amânare în procesul lui Dragnea. Judecata se va RELUA peste două luni | UPDATE

Liviu Dragnea părea ingrijorat la intrarea in sediul instantei care ii va decide soarta
Autor: | | 30 Comentarii | 7354 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Astăzi a fost o zi cu emoţii pentru Liviu Dragnea. Preşedintele interimar al PSD s-a prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), acolo unde s-a judecat primul termen al apelului în Dosarul Referendumul. În prima instanţă, Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Procesul s-a amânat pentru data de 23 noiembrie 2015.

UPDATE 10.35 Liviu Dragnea a plecat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele interimar al PSD a spus că orice declaraţie politică o va da doar în Parlament sau la sediul partidului. "Orice declaraţie politică o voi da la Parlament sau la partid. Aţi văzut că nu fug de presă. Voi vorbi doar în faţa instanţei", a spus Dragnea.

UPDATE 10.25 Liviu Dragnea a spusla primul termen de la Apel că doreşte să dea declaraţii în faţa Completului de 5 judecători. De asemenea, mai mulţi inculpaţi au cerut termen pentru a-şi angaja apărători. Toate cererile vor fi depuse în dosar, în scris, până la următorul termen care va fi pe 23 noiembrie 2015. Livia Stanciu a mai cerut inculpaţilor să depună toate cererile şi motivele de apel până pe 10 noiembrie, acesta fiind singurul termen acordat pentru pregătirea apărării.

UPDATE. Liviu Dragnea nu e singurul VIP ajuns la judecata completului de 5 magistraţi, prezidat de Livia Doina Stanciu, preşedintele instanţei supreme. Cuminţi îşi aşteaptă rândul în sală Codrut Seres, fostul ministru al Economiei, senatorul Anghel Stanciu, dar şi cel care a încercat să-l ajute pe Adrian Năstase: Balaban Grăjdan.

Liviu Dragnea a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procesul a început  Mai mulți acuzați din dosar nu au avocați sau cer termen pentru pregătirea apărării. Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, întreabă: ” Apelant - condamnat Dragnea Nicolae Liviu doriți să dați declarații în fața instanței de apel?” Președintele interimar al PSD răspunde scurt: ”Da”.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a stabilit pentru 28 septembrie primul termen al apelului în dosarul în care sunt judecați Liviu Dragnea și alți 70 de inculpați pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Din completul care va judeca contestația împotriva verdictului primei instanțe a Curții Supreme va face parte președinta instituției, Livia Stanciu. Judecătorii ÎCCJ l-au condamnat, în 15 mai, pe Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare. În ziua în care a fost condamnat, el a demisionat din funcțiile de ministru al Dezvoltării Regionale și de președinte executiv al PSD. Completul de judecată este format din cinci femei: Livia Stanciu, Angela Dragne, Luciana Mera, Luminiţa Zglimbea şi Francisca Vasile.

Merg la Înalta Curte, nu știu dacă se va lua decizia mâine (n.r.- luni). Mulți au zis că nu se va lua decizia mâine (n.r. – luni). Justiţia îşi urmează cursul ei, partidul îşi urmează cursul lui”, a spus Liviu Dragnea.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate