Editura Evenimentul si Capital

"Vremea întrebărilor" cu Robert Turcescu. Marian Godina, polițistul care a devenit VEDETĂ peste noapte: „Vreau ca polițiștii să fie «înghițiți» chiar și de babele somnoroase din tramvai”

Marian Godina
Autor: | | 3 Comentarii | 32146 Vizualizari

Împlineşte 29 de ani pe 7 septembrie şi a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi poliţişti din România datorită unei pagini de Facebook, pe care publică, de ceva vreme, povestiri amuzante din viaţa oamenilor legii. Unele dintre ele au devenit virale în online, iar, după ce a apărut zvonul că şefii i-ar fi cerut să-şi închidă contul de pe reţeaua de socializare, gradul lui de notorietate a crescut exponenţial.

Acum are aproape 50.000 de prieteni virtuali, pagina lui de Facebook e activă în continuare şi se pregăteşte să publice o carte. Nu i-a crescut însă şi gradul la serviciu, e tot agentşef adjunct de poliţie la Biroul Rutier Braşov, dar are în plan să ajungă student la Academia de Poliţie.

Susţine că e un tip complicat, complex, dificil şi pretenţios, dar eu zic că am dialogat cu un poliţist inteligent, cu simţul umorului, evident, şi, chiar dacă vă vine greu să credeţi, obsedat de greşelile de exprimare în limba română. Recunosc chiar că am pierdut un pariu simbolic cu el atunci când i-am spus „Nu-ţi fă griji!” şi mi-a atras atenţia că exprimarea corectă este „Nu-ţi face griji!”. Avea, desigur, dreptate. Faceţi cunoştinţă cu Marian Godina, poliţistul talentat şi amuzant de pe Facebook!

Robert Turcescu: Ai talent de povestitor, sunt zeci de mii de oameni care- ţi citesc postările pe Facebook, dacă nu te făceai poliţist ce-ai fi vrut să fii??

Marian Godina: Voiam să devin medic. Însă aveam o profesoară de română care, atunci când mă scotea la tablă şi nu ştiam nimic, mă îndemna să mă fac poliţist. Uite că i-am urmat sfatul...

- Şi ideea să scrii întâmplările acelea amuzante pe Facebook cum ţi-a venit? Mai ai?

- Păi, am fost la o masă cu mai mulţi colegi şi, inevitabil, au apărut poveştile fiecăruia de la serviciu. Mi-am zis că ar fi păcat să rămână doar în amintirea noastră, aşa că m-am gândit să le pun pe hârtie şi să le adun la un moment dat într-o carte. Le-am pus pe FB pentru a vedea reacţia grupului meu restrâns de prieteni, fără să mă gândesc că vor deveni virale. Orice poliţist este o adevărată enciclopedie când vine vorba de astfel de întâmplări, deci... da, mai am !

- De ce eşti doar agent de circulaţie? N-ai încercat să intri la Academia de Poliţie?

- Am dat anul trecut examen la Academie, la frecvență redusă, erau 28 de locuri şi 400 de candidați. Cel de pe ultimul loc a avut media 9,10, ghici ce medie am avut eu?

-Încerc să ghicesc…8,80?

- N-ai ghicit, 9,10, am fost exact al douăzeci şi nouălea!

- Şi de ce n-ai intrat?

- Ne-a departajat nota obţinută, culmea, la Română ! Eu am avut 10 la Istorie, el mai puțin, dar a avut 9,10 la Română şi eu 8,80, iar Româna a fost primul criteriu de departajare. Dar anul ăsta am dat iarăşi: ultima medie a fost 8,90, iar eu am avut... 8,80!

- Pfff…!

- Şi încă ceva, cei 400 de candidaţi eram deja agenţi de poliţie şi concuram pe locuri la frecvenţă redusă, la zi erau mult mai mulţi candidaţi, dar la zi s-a intrat cu nota 8. Eu, cu 9,10 aş fi intrat al treilea, dar asta ar fi însemnat să stau trei ani acolo, să-mi dau demisia şi să o iau de la zero.

- Mai încerci şi la anul?

- Ha, ha, dacă mai ajung la examen după interviul ăsta, da! Glumesc, desigur.

- Care e cel mai bun banc cu poliţişti pe care-l ştii?

- O babă într-un tramvai cască întruna. Un poliţist de lângă ea îi spune, mai în glumă, mai în serios, încet, mamaie, că mă înghiţi! La care baba îi răspunde: «Lasă, maică, nu te teme, că pe voi oricum nu vă înghite nimeni!»

- Ce-au zis colegii şi familia când poveştile tale au devenit virale pe FB?

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate