VIRUSUL FATAL EBOLA POATE AJUNGE ÎN BUCUREŞTI ÎN DOAR 12 ORE

VIRUSUL FATAL EBOLA POATE AJUNGE ÎN BUCUREŞTI ÎN DOAR 12 ORE

Virusul ca re a ucis sute de persoane în Africa poate ajunge în România, respectiv Bucureşti, în doar 12 ore.

În urmă cu câteva zile, OMS a declarat stare de alertă pe tot glubul pământesc după ce virusul Ebola a ajuns pe mai multe continente.

Ieri, ebola ajuns, în premieră, pe continentul european după ce un cetăţean de origine spaniolă care a intrat în contact cu virusul a fost repatriat. Este vorba despre un misionar spaniol în vârstă de 75 de ani, care a fost internat într-un spital de lângă Madrid. Chiar dacă pătrunderea virusului în Europa a fost controlată, nu este exclus ca o persoană bolnavă să ajungă neverificată în Europa şi chiar în România, scrie Ring.

Dacă o eprsoană infectată ar călători din Africa de Vest în România, virusul ar putea ajunge la noi în aproximativ 12 ore pe calea aerului. Cel mai rapid traseu al persoanei bolnave este Conakry (Guineea) – Paris – Praga - Bucureşti. Din celelalte două ţări în care s-au înregistrat până acum sute de decese, Sierra Leone şi Liberia, "călătoria” către România ar dura 25 şi, respectiv, 23 de ore.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate astea, şansele ca virusul să ajungă pe teritoriul ţării noastre sunt extrem de mici. Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au dat asigurări că riscul răspândirii virusului prin intermediul transportului aerian este foarte scăzut.

CDC a declanşat, miercuri, alerta sanitară maximă pentru a mobiliza toate resursele necesare în scopul de a face faţă riscurilor reprezentate de epidemia fără precedent de Ebola, care a provocat 932 de morţi şi a infectat peste 1.700 de persoane începând din martie în Liberia, Sierra Leone, Guineea şi, mai recent, Nigeria, ţara cea mai populată din Africa.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a mobilizat 100 de milioane de dolari pentru a răspunde acestei ameninţări, iar Banca Mondială a anunţat în această săptămână că va debloca 200 de milioane de dolari pentru a răspunde epidemiei.

Această organizaţie a coordonat repatrierea sanitară în Statele Unite a doctorului Kent Brantly şi a misionarei Nancy Writebol, cei doi americani ce au contractat Ebola în Liberia, unde lucrau.

Virusul Ebola a apărut în 1976 în Africa şi nu a infectat decât un număr redus de persoane înaintea acestei epidemii.