Viena, orașul cu cea mai RIDICATĂ calitate a vieții. Ce LOC ocupă Bucureștiul?

Viena, orașul cu cea mai RIDICATĂ calitate a vieții. Ce LOC ocupă Bucureștiul?

Potrivit unui studiu anual, numit „Quality of Living”, realizat de biroul de consultanță Mercer, capitala Austriei, Viena este, pentru al nouălea an consecutiv, orașul cu cea mai ridicată calitate a vieții din lume.

Potrivit studiului, Bucureștiul se plasează pe locul 107 din cele 231 de orașe analizate, informează Reuters.

Viena este apreciată pentru siguranţa oferită locuitorilor săi, pentru eficienţa sistemului de transport în comun şi diversitatea structurilor culturale şi de petrecere a timpului liber.

Următoarele orașe care urmează în top, după capitala Austriei, sunt: Zurich (Elveţia), Auckland (Noua Zeelandă) şi Munchen (Germania) la egalitate pe locul al treilea. Vancouver, oraş clasat pe locul cinci, oferă cea mai bună calitate a vieţii din America de Nord. Singapore pe locul 25 şi Montevideo pe locul 77 sunt cel mai bine clasate oraşe din Asia şi America Latină. În cazul oraşelor din Africa, cea mai bună calitate a vieţii o oferă oraşul Durban din Africa de Sud, care se află pe locul 89 la nivel global, scrie Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

În total, Europa are opt din primele zece oraşe cu cea mai bună calitate a vieţii. Germania şi Elveţia au fiecare trei oraşe în top zece, în timp ce Noua Zeelandă, Canada şi Australia au fiecare câte un oraş.