În ultimele două zile ale ART SAFARI, Pavilionul de Artă București, vizitatorii vor mai putea participa la două intervenții artistice din partea lui Gabi Kelemen și Atelier 030202, la evenimentul organizat de UNArte cu prilejul aniversării a 150 de la înființare, la dezbaterile interactive despre avangarda artistică românească sau colecționism, dar și la lansarea cărții „Despre fotografie” a celebrei Susan Sontag.
Încă din prima zi, ART SAFARI Pavilionul de Artă București a atras locuitorii Capitalei să se avânte în lumea artei românești contemporane, dar și să cunoască o parte din cele mai importante colecții muzeale din țară.
Miercuri, 21 mai, ziua în care a avut loc avanpremiera evenimentului, a adunat în mai puțin de 4 ore peste 3.000 de oameni dornici să se regăsească printre cei care au inaugurat primul pavilion de artă din România după model occidental. După două zile încărcate cu dezbateri privind piața de” artă din Europa de Est, cu lansarea noului număr al Revistei ARTA, cu lansarea albumului „Erotismul în arta românească modernă și contemporană” de Cosmin Năsui și Pavel Șușară, lansarea albumului „Proiect 1990. Program de artă în spaţiul public 2010-2014” de Ioana Ciocan, focusuri muzeale și artistice, sesiuni de Q&A cu Teodor Graur și Călin Dan sau cu concertul Electric Brother cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor.
Vizitatorii au fost captivați de noile tendințe în arta românească și de libertatea creativă a artiștilor români contemporani, fără a-i uita totuși pe marii maeștri ai picturii românești, care se pare că își păstrează locul întâi în preferințele publicului. Astfel, Gheorghe Petrașcu („Curte interioară la Vene ția”), Nicolae Dărăscu („Cișmea din Balcic”), Alexandru Ciucurencu („Natură statică cu sticlă de șampanie și ștergar roșu”) sau Camil Ressu („Intimitate”) au încântat privirile tuturor celor care au vizitat ART SAFARI Pavilionul de Artă București.
De asemenea, publicul a avut ocazia de a interacționa cu marile personalități ale pieței internaționale de artă, precum: Angela Baillou (Christie’s Viena - Austria), Vita Zaman (ViennaFair - Austria), Fons Hof (directorul târgului Art Rotterdam – Olanda), Rieder Gabor (FlashArt – Ungaria), Ioan Sbârciu (Preşedinte Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca - România ), Lars Ebert ( Senior Adviser ELIA - Liga Europeană a Universităţilor de Artă), Ani Molnar (Ani Molnar Gallery - Ungaria), Andrei Jecza (Jecza Gallery - România), Cristian Robert Velescu (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti - România), Adrian Notz (Cabaret Voltaire – Elveția), Doina Lemny (Centre Pompidou Atelier Brâncuşi – Franţa) și mulți alții.
O expoziție cu cei mai importanți artiști plastici
Publicul este așteptat să viziteze și să admire operele celor mai importanți artiști români ai tuturor timpurilor găzduiți de ART SAFARI - Pavilionul de Artă București în perioada 22-25 mai 2014. Biletele se găsesc prin www.myticket. ro și în rețeaua Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Eminescu, agenția Sălii Palatului, Artmark (str. C.A. Rosetti nr. 5), respectiv casele de bilete ale teatrelor bucureștene și oficiile poștale din București și județul Ilfov, iar în perioada 21-25 mai 2014, și de la recepția Pavilionului Art Safari (Piața George Enescu). Vizitatorii vor putea participa la numeroase dezbateri, dar și la două intervenții artistice din partea Gabi Kelemen și Atelier 030202.