Editura Evenimentul si Capital

Poeziile de 8 Martie ale lui Nicu Alifantis

Cantece de dragoste si poeme dăruite de Nicu Alifantis celor ce iubesc arta sa
Autor: | | 0 Comentarii | 474 Vizualizari

Maestrul Nicu Alifantis a lansat astăzi, către sufletele gingașe ale lumii, două minunate daruri: albumul „Madame Mon Amour” și volumul „Facecarte”.

Despre carte, Nicu Alifantis spune: „Niște poeme, câteva portrete și poate ceva mai multe povestiri, într-o înșiruire oarecum cronologică, un fel de jurnal al ultimilor cinci ani, în care s-au așezat trăiri, emoții sentimente, gânduri, neliniști, bucurii, creionate atât cât m-am priceput. Nu știu dacă neapărat cu dibăcie, dar sigur cu sinceritate. Lansate în spațiul public prin intermediul acestui fascinant instrument de socializare care este facebook-ul, m-am lăsat uneori dezbrăcat de hainele artistului, în altele de cele ale omului, atât cât am considerat că merită să vă trezească interesul sau curiozitatea.”

Am primit aceste daruri. Și, repede, am răsfoit cartea. M-am gândit că trebuie să existe un poem sau un gând adresate Femeii. Și, așa cum mă așteptam, le-am găsit! L-am sunat pe autor și l-am rugat să vă dezvălui, până ce veți ajunge să cumpărați cartea, un poem dedicat Femeii și câteva gânduri de dor „trimise” mamei sale.

„Ea, dintotdeauna

Începând de astăzi,

între prima și a opta zi din martie,

voi porni la drum de seară,

în marea săptămână a Măriei Sale, Femeia.

Vă conjur, să rupem mărțișorul în două.

O parte albă, pură, timidă, tandră, imaculată,

închinată Ei – Cea-Dintotdeauna,

iar o alta, roșie, clocotitoare, arzătoare,

rostogolită, așternută,

tot la picioarele Ei,

zeiță a Tot-Stăpânitoare,

drept ofrandă.

Ave vouă,

Doamnelor sufletelor noastre.” Nicu Alifantis. 01.03.2014

„Mama

Există în telefonul meu numere și date de aniversare pe care mi-e foarte greu să le șterg. Tasta «Delete» frige, face mâna să tremure, pulsul să crească, ochii să se umezească, amintirile să năpădească. Dimineața, la cafea, răsfoiesc agenda telefonului și trec în revistă cele ce-ar trebui făcute peste zi. Azi, 2 iulie, la mine în agendă am găsit «Zi de naștere Mama, 86 de ani».

N-am mai sunat-o din 10 octombrie 2013, pentru că de-atunci, nu mai are cum să-mi răspundă...

Rămâne doar gândul, în care, șoptit, îi spun tot ce am de zis, așa, să n-auzim decât noi doi.

Rămâne doar o zi, în care porți, cu mult mai intens, un mare gol în suflet. Golul de părinți. Abia când nu-i mai avem lângă noi, realizăm cât de mult ne lipsesc și, mai ales, cât de dor ni se face de ei!”. Nicu Alifantis 02.07.2014

„Madame Mon Amour”

De pe albumul „Madame Mon Amour” șoptește iubirea din toate cele 15 piese. Iată câteva: „Cântec pentru ea”, „Ce bine că ești”, „Scrisoare”, Inscripție pe un inel”, „Cântec de iubire”, „Pasul tău”.

Poeme, gânduri, doruri și muzică pură.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X