Editura Evenimentul si Capital

Una dintre cele mai închise. Lucruri uimitoare pe care NU le ştiaţi despre COREEA de Nord | VIDEO

14-07/10-facts-about-disney-theme-parks-you-probably-dont-know-7-465x390
Autor: | | 16 Comentarii | 3849 Vizualizari

Este considerată una dintre cele mai închise ţări din lume, fiind condusă de către dinastia Kim din anul 1948.

De-a lungul timpului, autorităţile au depus toate eforturile pentru ca lumea să ştie cât mai puţine lucruri Coreea de Nord. „Cu toate acestea, lucrurile care se cunosc despre această ţară sunt de cele mai multe ori uimitoare”, scrie Business Insider.

Părul scurt

Coreea de Nord are o rată de alfabetizare de 100%. CIA defineşte rata de alfabetizare ca fiind “numărul persoanelor cu vârstă de peste 15 ani care ştiu să scrie şi să citească”. Potrivit acestui criteriu, rata de alfabetizare este de sută la sută. În Coreea de Nord există 28 de tunsori aprobate de stat. Potrivit cotidianului Time, femeile pot alege între 18 tipuri de tunsori, femeile căsătorite sunt instruite să poarte părul scurt, în timp ce celor singure li se permite să-şi lase părul mai lung. Bărbaţilor li se interzice să-şi lase părul mai lung de 5 centrimetri, în timp ce cei mai în vârstă pot avea lungimea părului de 7 cm. Nord-coreenii născuţi după Războiul dintre cele două Corei sunt în medie cu 5 cm mai scunzi decât sud-coreenii. Diferenţa de înălţime este atribuită faptului că cetăţenii din Coreea de Nord suferă de foamete şi malnutriţie.

Printre preferate

Potrivit unor rapoarte, 23,4 la sută din PIB se datorează agriculturii, însă în ţară 6 milioane de oameni sunt afectaţi de foamete, iar 33 la sută dintre copii suferă de malnutriţie. Dacă Phenian ar fi un oraş din SUA, acesta ar fi al patrulea cel mai populat oraş. Populaţia Capitalei Coreei de Nord este de 2,843 milioane de locuitori. Al patrulea cel mai populat oraş din SUA este Houston – Texas, cu 2,195 milioane de locuitori. Kim Jong-il, fostul lider nord-coreean, cheltuia anual pentru coniac de 800 de ori venitul anual al unui nord-coreean. Se pare că tatăl lui Kim Jong-un cheltuia 1,2 milioane de dolari pe an pentru a cumpăra coniacul “Hennessy”. Venitul mediu anual pentru un nord-coreean este între 1000 şi 2000 de dolari. În plus, Kim Jong-il deţinea 20.000 de casete video Printre filmele preferate ale acestuia erau Rambo, Godzilla sau “Friday the 13th”. Coreea de Nord are a patra cea mai mare armată permanentă din lume

Armata condusă de liderul Kim Jong-un este formată din 1,190 de milioane de militari activi. Armata SUA, de exemplu, este formată din 1,369 de milioane de militari activi. Numărul oamenilor disponibili pentru serviciul militar în Coreea de Nord este de 6,515 milioane de bărbaţi şi 6,418 milioane de femei (în total 12,933 de milioane de oameni), echivalent aproximativ cu populaţia Senegalului (13,3 milioane de locuitori). În Coreea de Nord, numai 2,83 la sută din drumurile existente sunt pavate. Drumurile din această ţară totalizează 25.554 de kilometri, ceea ce ar însemna circumferinţa planetei Mercur de 1,5 ori. Însă doar 724 de kilometri sunt pavaţi şi „circulaţi” de puţine maşini.Coreea de Nord este cea mai coruptă ţară din lume. Indicele de Percepţie a Corupţiei este calculat anual în lume, cu valori de la 0 (foarte corupt) la 100 (fără corupţie). PIB-ul acestei ţări reprezintă jumătate din averea celui mai bogat om de pe Terra (cel mai bogat om este Bill Gates, cu o avere estimată la 77,7 miliarde de dolari. PIB-ul Coreei de Nord este estimat la 40 de miliarde de dolari).

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate