Un renumit psihiatru german pune un diagnostic terifiant: ”ANGELA MERKEL suferă de tulburări psihice și narcisism”.
- Dodo Romniceanu
- 30 ianuarie 2016, 09:40
Cea mai puternică femeie a planetei, cancelarul german Angela Merkel, de-ale cărei decizii depinde într-o măsură importantă viitorul omenirii, suferă de narcisism iar faptul că refuză cu încăpățânare să intervină în oprirea valului catastrofal de imigranți ar putea indica o tulburare psihică severă, apreciază un eminent psihiatru german.
Cancelarul german a devenit constant ținta unor critici vehemente după controversata decizie de a deschide granițele Germaniei pentru migranții și refugiații din toate colțurile lumii. În riguroasa Germania, unde au pătruns peste 1,1 milioane de migranți și refugiați numai în 2015, situația pare că scapă încet de sub control, dovadă fiind atât scandaloasele agresiuni sexuale de la Koln, cât mai ales recenta declarație a autorităților germane cu privire la pierderea urmei a aproximativ 600.000 de persoane refugiate.
Psihiatrul german Hans-Joachim Maaz este de părere că doamna Merkel este atât de hotărâtă să nu-și recunoască eșecul produs de politica sa imigraționistă încât în momentul de față ”contactul domniei sale cu realitatea pare complet pierdut”. Specialistul în psihiatrie o descrie pe puternica politiciană drept tipul performerului absolut gata oricând să depășească orice limită numai pentru a obține din partea semenilor validarea necesară, în condițiile unui respect de sine extrem de scăzut.
Performerii, oamenii care vor să aibă succes cu orice preț în cariera lor, se hrănesc cu elogii și duc o luptă acerbă împotriva criticilor, mai spune doctorul Maaz, citat de Breitbart. Decizia de a deschide frontierele Germaniei a fost una emoțională iar aprecierea internațională care a venit după acest gest umanitar nu a făcut decât să-i hrănească narcisismul. În realitatea, spune dr. Maaz, pentru un ochi avizat doamna Merkel a arătat că nu este un lider autentic, care ia decizii dificile, dar raționale, ci unul care reacționează emoțional.
Această imagine a generozității, a mamei răniților, este una mult distorsionată și tocmai din acest motiv, Angelei Merkel îi este atât de greu să recunoască că ”marele său gest umanitar a fost de fapt” o mutare greșită care ar putea afecta Germania pe termen lung.
Dr Maaz spune că, de regulă, performerii nu sunt imuni la critici, așa cum poate părea la prima vedere. Din contră, specialistul german este convins că în cazul Angelei Merkel ”o prăbușire psihică și psihosomatică este iminentă” în viitorul apropiat.
Peste 1,1 milioane de migranți și refugiați au intrat pe teritoriul Germaniei numai în 2015. Merkel s-a opus constant presiunilor care vizau diminuarea fluxului de imigranţi sau închiderea frontierelor Germaniei. În schimb, cancelarul a încercat să convingă alte state europene să accepte cote de refugiaţi, a făcut presiuni pentru construirea unor centre de primire a lor la graniţele externe ale UE şi a coordonat o campanie europeană pentru a convinge Turcia să îi oprească pe refugiaţi să intre în blocul comunitar, comentează Reuters, subliniind că progresul înregistrat în urma acestor acţiuni a fost unul mic.