„Un mort se întoarce la iubita sa”, la NETA 2015

„Un mort se întoarce la iubita sa”, la NETA 2015

Festivalului Internaţional de Teatru NETA 2015, ce debutează pe 28 august sub noua pălărie a Teatrului Naţional din Bucureşti, se anunţă un succes.

 Printre spectacolele selectate în programul amplului eveniment ce reuneşte 13 producţii teatrale din 10 ţări, se numără şi un un concert-drama inspirat din vechi cântece populare. „Un mort se întoarce la iubita sa”, de Svetlana Makararovi, a fost declarat cel mai bun spectacol al stagiunii 2013/2014 la Gala Premiilor Asociației Criticilor de Teatru din Slovenia. Coproducţie a două teatre cu profil distinct, Teatrul Preseren Kranj şi Teatrul Municipal Ptuj, realizarea artistică poartă semnătura unui regizor consacrat, Jernej Lorenci. Regizorul este recunoscut în teatrul sloven ca având o profundă percepție artistică şi că reuşeşte să combine modernitatea cu păstrarea tradiţiilor. Drama Svetlanei Makararovi îşi păstrează aura de legendă, bazată atât pe cântecul popular, cât și pe balada „Lenore” de Bürger - adaptată de celebrul poet romantic sloven Prešeren.

Publicul este invitat în locul în care se întrepătrund lumea celor vii şi a celor dispăruţi, lumea în care „cei vii nu trăiesc cu adevărat”, iar „morții nu sunt cu adevărat morți”. Spectacolul de aproape două ore, fără pauză, va avea loc duminică, 30 august, de la ora 20.00, pe scena Sălii Mici a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News