Editura Evenimentul si Capital

TVR îi reinvită pe candidaţii la prezidenţiale la o dezbatere înainte de turul II al alegerilor

Autor: | | 1 Comentarii | 199 Vizualizari

Preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase, a relansat invitaţia adresată celor doi candidaţi la preşedinţia României - Victor Ponta şi Klaus Iohannis - de a participa la o dezbatere electorală organizată de TVR, înaintea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale, din 16 noiembrie.

"La începutul mandatului meu, în urmă cu un an, mi-am propus să nu apar la televiziunea publică, nici la alte televiziuni ca moderator sau invitat. Dar situaţia în care se află ţara noastră în ultimele zile mă obligă să ies din rezerva pe care mi-am impus-o. Ne găsim în faţa celor mai importante alegeri din ultimii zece ani. Mă adresez dumneavoastră nu numai în calitate de conducător al SRTv, dar şi de persoană publică implicată în toate marile bătălii ale ultimilor 25 de ani date pentru propăşirea ţării noastre", a declarat Stelian Tănase, duminică seară, în "Telejurnal", citat de Mediafax.

În acest context, preşedintele-director general a precizat că, pe 3 noiembrie, a adresat personal o scrisoare prin care cei doi candidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, au fost invitaţi să participe la o dezbatere sau mai multe, organizate de SRTv.

 "Argumentele au fost acestea: 1) neutralitatea dovedită a TVR în această campanie electorală; 2) TVR este singura televiziune care acoperă întreg teritoriul naţional şi ajunge în bune condiţiuni la comunităţile româneşti din străinătate; 3) capacitatea tehnică şi organizatorică a SRTv. Putem asigura cele mai bune condiţii editoriale şi tehnice prin oameni de valoare profesională şi echipamente de înalt nivel. Am invitat cu acel prilej cele două a staffuri de campanie să aleagă locul de desfăşurare al dezbaterilor (în studiourile TVR, la Palatul Parlamentului, la o Universitate sau oriunde consideră ele că există condiţii bune pentru o dezbatere). De asemenea, am cerut staff-urilor de campanie şi le cer şi acum să propună formatul, subiectele, regulile de joc, ora de desfăşurare, durata şi numele moderatorului (eventual al jurnaliştilor agreaţi)", a spus acesta.

Stelian Tănase a declarat că a trecut o săptămână de la scrisoarea adresată, iar, din punctul său de vedere, "situaţia, în loc să se clarifice, s-a complicat".

"Mai multe propuneri venite din diferite zone au fost respinse de cei în cauză. Astfel că speranţele de a avea totuşi dezbaterile dorite de opinia publică s-au îndepărtat. Intrăm mâine (luni, n.r.) în ultima săptămână de campanie electorală şi este posibil chiar probabil să nu se desfăşoare nicio dezbatere televizată în direct între cei doi candidaţi. Dacă se va întâmpla aşa, s-ar produce un deficit de democraţie major şi s-ar da un exemplu rău tuturor. Opinia publică are dreptul la măcar o dezbatere televizată în direct, dacă nu la mai multe, în care cei doi candidaţi - domnii Victor Ponta şi Klaus Iohannis - să se întâlnească faţă-n faţă. Dorim să aflăm astfel ce-şi propun să facă cu România în următorii ani", a mai spus preşedintele-director general al SRTv, citat de Mediafax.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate