Deschide-ţi bine ochii! Tehnologia de ultimă oră cu care se copiază la Bacalaureat

Deschide-ţi bine ochii! Tehnologia de ultimă oră cu care se copiază la Bacalaureat

Pe elevii claselor a XII-a îi mai despart doar trei luni de examenul maturităţii, dar cei care nu au avut timp de pregătire nu sunt deloc îngrijoraţi. Când aud de copiuţe sau şoptit se amuză copios şi nici camerele de supraveghere nu sunt eficiente atunci când un elev îşi propune să treacă de probele de la Bacalureat

Tehnologie ca în filmele science-fiction este disponibilă la doar un click distanţă. Aparatura de ultimă oră a fost testată cu succes şi promoţiile anterioare, astfel că cei din 2017 ştiu exact care sunt paşii pe care urmează să-i facă, ca să treacă ,,cu brio” de vigilenţa supraveghetorilor şi a camerelor de la Bac. Din suita „armelor” pe care elevii le folosesc în sala de examen fac parte: căşti wireless, microcăşti, ceasuri digitale sau camere video de tip nasture.

Pentru toate buzunarele

Aparatura se dă pe sub mână şi o găseşti la preţuri pentru toate buzunarele, între 50 şi 600 de lei. Afacerea s-a dezvoltat atât de bine încât nu eşti obligat să achiziţionezi produsele pe care le foloseşti la examen, le poţi închiria, cu buletinul. Cei mai mulţi ,,antreprenori” stau în căminele de la Regie. „Este simplu. Intri pe internet, vezi care este cea mai bună aparatură, suni şi îţi dai întâlnire cu omul. Sunt studenţi, în general. Eu mi-am luat o microcască pentru un examen la facultate. Am ajuns la căminul din Regie, am dat 70 de lei, am lăsat buletinul la băiatul respectiv şi m-am întors a doua zi, după examen. Am returnat casca închiriată şi mi-am luat buletinul”, povesteşte un student, care preferă să îşi păstreze identitatea ascunsă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Care sunt cele mai populare

Cele mai populare trei dispozitive de copiat sunt microcasca wireless, camera video tip nasture, ceasul digital şi ochelarii buletooth.

1. Microcasca japoneză. Este descrisă ca cel mai performant sistem de copiat inventat până la oră actuală. Este practic un telefon obișnuit la care s-a renunțat la tastatură și ecran și astfel dimensiunile s-au putut reduce la exact o cutie de chibrite! Are încorporat și un microfon foarte sensibil, deci cel de acasă aude tot ce se petrece în sala de examen. Este foarte important ca cel/cea din sala de examen să poarte o cămaşă cu buzunar la piept, astfel încât ,,cutia de chibrite” să fie cât mai aproape de gură. Preţul este de 400 de lei pentru cumpărare şi 70 de lei la închiriere.

Cum funcţionează:

  •  cartela SIM intră direct în dispozitiv, nu mai aveți nevoie de telefon,
  •  acest dispozitiv răspunde automat, atunci când va sună cel care va șoptește.
  •  autonomie ~2 ore
  •  microfon utlrasensibil: se aud și pașii când cineva merge în încăpere
  •  foarte greu de detectat și de bruiat, aproape imposibil!
  •  fără să ai nevoie de telefon, fără fire pe corp, fără baterii, fără colier în jurul gâtului, fără căsca cu contact pe timpan.

2. Camera video tip nasture. Cu o cameră video în nasture şi o cască wi-fi în ureche, intri în sală, ridici foaia în dreptul nasturelui.

Cel care are acces la ce transmite camera, vede direct subiectul şi îl rezolvă.

Camera Video în Nasture transmite cu ajutorul modulului WiFi imagini HD de înaltă claritate la un telefon mobil sau o tabletă.

Distanță maximă între cel care poartă cameră wifi și cel care primește imaginile nu trebuie să depășească ~ 50m....max 70m, în câmp deschis, fără obstacole, iar în clădire 2 etaje și la nu mai mult de 10...20m de clădire, iar dacă are acces în interiorul clădirii, să nu fie între voi mai mult de 2 pereți despărțitori (asta înseamnă că poți sta și 1-2 etaje mai jos sau mai sus).

3. Ochelarii fără dioptrie. Aceşti ochelari au în rama lor o cameră video. Vin însoţiţi de o cască wireless. Autonomia este de două ore, astfel încât cel care dictează vede tot ce vezi si tu. Nu sunt recomandaţi din cauza ramelor destul de groase care ar putea da de bănuit.

Luni va fi prezentată noua structură de la Bacalureatul din 2018

De luni, emoţii mari pentru elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a.Totuşi, tinerii din clasa a XI-a sunt singuri care vor face cunoştinţă cu structura nouă care va fi la Bacalaureat din 2018. Prima probă este cea la limba şi literatura română. Examenele continuă pe 14 martie cu proba la limba și literatura maternă atât pentru simularea evaluării naționale, cât și pentru simularea Bacalaureatului. Pe 16 martie vor avea loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naționale și proba scrisă obligatorie a profilului pentru Bacalaureat. Totodată, pe 17 martie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării, care va fi susținută numai de elevii claselor a XII-a.