Editura Evenimentul si Capital

Primăria Sectorului 2 vă invită pe Tărâmul Fermecat (P)

Tărâmul fermecat
Autor: | | 0 Comentarii | 557 Vizualizari

„Tărâmul Fermecat” este tema centrală sub care se va redeschide în luna mai 2016 Parcul Tei din Sectorul 2 al Capitalei.

Este vorba nu numai de o infrastructură modernă, de nivel european ci de mult mai mult decât atât. Se poate spune că infrastructura, impresionantă fără îndoială, este doar un pretext. Un pretext pentru copii de a pătrunde într-o lume de basm, cu provocări, cu încercări, un pretext pentru cei mai mari de a redeveni copii, de a resimţi bucuria căutării prin varietatea de atracţii aflate la dispoziţie.

Parcul, cu o suprafaţă de 7 hectare, va adăposti o lume magică, cu personaje din basme româneşti, cu scene de poveste, un concept în care vizitatorii îi vor regăsi pe Ileana Cosânzeana, Făt-Frumos şi Verde Împărat, dar şi „Balaurul cu şapte capete” sub forma unui roller coster unic în România.

Una dintre atracţiile principale ale parcului va fi roata mare sau „Pasărea măiastră”, cu o înălţime de 63 de metri dotată cu 44 de cabine închise care va fi deschisă publicului atât vara cât şi iarna.

Aventura va fi prezentă pe „Tărâmul celălalt” adică în Casa groazei, la „Herghelia Ilenei Cosânzene” – caruselul de poveste instalat în cadrul parcului, precum şi la „Hora ielelor” în care doritorii se vor prinde prin lanţuri zburătoare.

Cei mai mici vor fi fascinaţi de maşinuţele electrice decorate sub forma unor personaje de poveste de pe tărâmul lui Făt Frumos, se vor bucura de locuri de joacă cu leagăne, tobogane şi saltele gonflabile. De asemenea vor gusta aventura la roata mică care va avea o înălţime de 16 metri şi va fi dotată cu 12 cabine închise şi primitoare pe toată durata anului.

Toate acestea vor fi posibile în cadrul unui proiect cu o valoare totală de 64.573.075,28 lei, din care 18.022.599,87 lei finanţare nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 1.524.688,41 lei contribuţia Guvernului României şi 45.025.788 lei contribuţia Sectorului 2 al Capitalei.

Prin crearea acestei structuri de agrement turistic, proiectul „Parc de agrement Tei - Plumbuita” (cod SMIS 18397) dezvoltat în cadrul Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 ”Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, domeniul major de intervenţie „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice”, va conduce la punerea în valoare a resurselor naturale existente în cadrul parcului Tei în scop turistic, precum şi la diversificarea serviciilor turistice oferite de Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti.

Este o invitaţie lansată pentru locuitorii sectorului 2 şi ai municipiului Bucureşti, dar şi pentru turiştii prezenţi în capitală care vor putea îmbina vizitarea obiectivelor istorice şi culturale cu o zi de distracţie şi bună dispoziţie. Este de aşteptat ca noua infrastructură de agrement să atragă atât turişti din judeţele din apropierea capitalei dar şi din ţările învecinate care nu beneficiază de o infrastructură de agrement comparabilă.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate