Editura Evenimentul si Capital

Suma URIAŞĂ de la Ministerul Educaţiei! Se vor acorda premii de peste 780.000 de euro

Autor: | | 1 Comentarii | 316 Vizualizari

Peste 200 de elevi şi profesori care au avut performanţe incredibile dincolo de graniţe, în cadrul concursurilor şcolare internaţionale, urmează să fie premiaţi de Ministerul Educaţiei. De asemnea, scolile de provenienţă a elevilor vor primi şi acestea un premiu.

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competițiile regionale (olimpiade balcanice de seniori și juniori, Olimpiadă Internatională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiadă de Informatică a Europei Centrale, Olimpiadă de Chimie 'D.I. Mendeleev" etc.) sunt: 4.440 lei-premiul I/medalie de aur, 3.785 lei-premiul al ÎI-lea/medalie de argint, 2.945 lei-premiul al III-lea/medalie de bronz și 2.550 lei-mențiune sau diplome echivalente. 

 "În virtutea succeselor (91 de premii/medalii) repurtate în concursurile internaționale sportive (individual sau pe echipe), vor fi premiați și 112 elevi/sportivi, respectiv 48 de profesori/antrenori care le-au asigurat pregătirea", afirmă Minsterul Educaţiei. 

Pentru performanțele înregistrate în competițiile internaționale sportive, valorile premiilor au următoarele cuantumuri: 4.000 lei-premiul I, 3.000 lei-premiul ÎI, 2.500 lei-premiul III, 2.000 lei-locul IV, 1.500 lei-locul V și 1.000 lei-locul VI. 

 MENCS precizează că profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. 

Totodată, pentru școală pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. 

 Fondul total de premiere alocat de MENCS este de 3.516.755 lei, echivalentul a peste 780.000 euro, conform Agerpres.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate