Piața volantă de la Agronomie este locul de unde putem cumpăra alimente direct de la producători, făcute în casă după tehnici tradiționale.
De vineri până duminică mici producători din România se aduna în curtea Academiei de Științe Agricole și Silvice, pentru a oferi bucureștenilor bunătăți alimentare romanești gustoase și sănătoase! – scrie Stelian Tănase pe blogul său.
El spune că oferta este variată, iar cumpărătorii găsesc aici produse din carne de porc, vită, oaie și pui, toate fără conservanți, coloranți aditivi, nitriți sau nitrați. Brânzeturile sunt și ele variate, de la telemeaua de oaie, capră sau vacă până la brânză de burduf în coaja de brad, urdă, caș și unt. Dar producătorii aduc și legume, vin, pălincă de prune, miez de nucă, prune uscate, ouă de țară, miere, zacuscă, dulcețuri, murături, înghețat, prăjituri și plăcinte făcute în casă.
Pentru cei care vor să mănânce în târg, o pot face la standul lui Petre, unde vor găsi fripturi delicioase și cârnați picanți, iar pentru cei care doresc să mănânce tradițional o pot face la standul din Maramureș, mai spune Stelian Tănase.
El nu i-a uitat nici pe amatorii de pește, care pot mânca borș de pește, păstrăv prăjit cu mămăligă și mujdei de usturoi la standul „Victorița Pescărița”.
Toate aceste bunătăți pot fi „stropite” cu o bere nepasteurizată și nefiltrată, sau cu un pahar de vin roșu sau alb, iar pentru cei care conduc Stelian Tănase recomandă socata proaspătă și rece sau sucul de măr natural nepasteurizat.