Statistici odioase: Ce înseamnă SĂ TE NAŞTI FEMEIE în India

Statistici odioase: Ce înseamnă SĂ TE NAŞTI FEMEIE în India

Statisticile ororii arată că în India o femeie este violată la 20 de minute!

Poliţia afirmă însă că doar 4 din 10 cazuri de viol sunt raportate, iar organizaţiile pentru Drepturile Omului estimează că cifrele oficiale nu reprezintă nici 10% din realitate.

Anul trecut Legislativul indian a adoptat o lege dură împotriva violului, care însă are în continuare mari lacune, după cum comentează şi The Guardian.

Pe primul loc

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 23 decembrie, anul trecut, șase bestii umane violau la New Delhi, într-un autobuz, o studentă de 23 de ani şi o aruncau apoi din mers, după cum făcuseră în prealabil cu partenerul acesteia. După două săptămâni de chinuri, tânăra, adoptată de populaţie şi de presă ca „fiică a Indiei”, a decedat într-un spital din Singapore. Pe 16 martie, un cuplu de turişti elveţieni a fost atacat de șapte indivizi şi, sub privirea neputincioasă a bărbatului, legat de un copac, femeia a fost batjocorită şi stâlcită în bătaie. Cele două cazuri atroce de viol în grup, emblematice pentru un fenomen tot mai acut şi mai recrudescent de violenţă împotriva femeilor în India, au generat un val de indignare internaţională şi proteste interne fără precedent.

Au pătat iremediabil

Aceste cazuri au pătat iremediabil şi imaginea Indiei ca destinaţie turistică romantică - cu celebrul palat-mausoleu Taj Mahal, ca efigie a iubirii perene, spre exemplu.

Studiile internaţionale pe tema standardelor de viaţă ale femeilor şi a drepturilor acestora includ India în primele cinci cele mai groaznice ţări de pe pământ, dacă nu chiar pe primul loc. Criteriile la baza acestor evaluări sunt: sănătatea şi speranţa de viaţă, violenţa sexuală, expunerea la violenţe generate de conflicte majore, discriminarea şi accesul la resurse, practicile culturale şi religioase şi traficul uman.

Într-un studiu academic realizat de Thomas Reuters Foundation, alături de India în acest clasament al groazei se mai regăsesc Afghanistanul, Republica Congo, Pakistanul şi Somalia. Să nu pierdem însă din vedere scara la care se fac estimările pentru India, o ţară unde numărul femeilor depăşeşte jumătate de miliard.

Potrivit statisticilor oficiale, India se află, ca număr al violurilor (circa 25.000 pe an) pe locul trei în lume, după SUA şi Africa de Sud. Aceste cifre sunt însă departe de realitate şi, după majoritatea estimatorilor, ar trebui înmulţite cu 10. În plus, aceste statistici nu includ cifrele referitoare la traficul de carne vie, prostituţia forţată, oribilele atacuri cu acid şi, mai ales, violenţa domestică, în India, cea mai crescută din lume.

70% din femeile din India sunt brutalizate în interiorul familiei - la fiecare trei minute, un act de cruzime se săvârşeşte asupra unei femei de către soţ, tată sau alte rubedenii, între care, la 29 de minute violul şi la 77 de minute uciderea. Ultimele cifre provin chiar de la Arhiva Naţională a Crimei din India.

Potrivit specialiştilor, alte cauze pe care le identifică cei care studiază nefastele tendinţe în ceea ce priveşte femeile din India sunt multiple, între acestea enumerându-se lipsa organelor de ordine şi lipsa implicării acestora, un sistem juridic lent şi ineficient sau raportul demografic între femei şi bărbaţi (de 8 la 10), pricinuit inclusiv de faptul că de-a lungul ultimului secol părinţii şi-au eliminat pruncii de sex feminin, în ultimele decenii încă din stadiul fetal.