Editura Evenimentul si Capital

Start la Gaudeamus 2017: Iată ce cărți nu trebuie să ratezi

Autor: | | 1 Comentarii | 7597 Vizualizari

Peste 300 de edituri cu zeci de mii de volume vin la Romexpo la Târgul de Carte care începe azi și se termină duminică. Deopotrivă târg de carte şi cafenea literară, Gaudeamus 2017 propune în acest an un maraton de peste 800 de evenimente culturale, într-o atmosferă prietenoasă şi destinsă

De astăzi, în Pavilionul Central Romexpo se deschide cel mai mare târg de carte din România. Gaudeamus 2017 – Carte de învățătură va reuni, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci, etc. În total, zeci de mii de cărți vor putea fi achiziționate la târgul care începe astăzi, la ora 12.00 și se va încheia duminică seara, la ora 20.00.

Invitatul de unoare al acestei ediții, cu numărul 24, este Uniunea Europeană, care va fi prezentă la târg cu un stand generos și un program de evenimente bogat și variat, adresat deopotrivă profesioniștilor din industria de editare, dar și publicului larg, de toate vârstele.

Cărți la preț redus

Președintele de onoare al Târgului Gaudeamus 2017 este binecunoscutul dramaturg și jurnalist Matei Vișniec. Aproape toate editurile participante la acest uriaș târg de carte și cultură au anunțat că vor avea reduceri, unele chiar de până la 50% la titluri editate în anii trecuți.

Evenimentul zilei vă va ține la curent cu lansările de carte care se vor avea loc la Târgul Gaudeamus 2017.

Programul integral al lansărilor AICI!

125.000 de vizitatori la ediția din 2016

La ediția din 2016 a Gaudeamus au participat tot peste 300 de edituri și au avut loc peste 850 de evenimente. Târgul a avut peste 125.000 de vizitatori. Trofeele GAUDEAMUS, acordate după Votul Publicului, le-au primit Humanitas (locul 1), RAO (locul 2) şi Nemira (locul 3), iar Trofeul pentru „Cea mai râvnită carte a târgului”, a revenit Editurii Arthur, pentru seria „Harry Potter” de J. K. Rowling.

Ce se întâmplă astăzi

La ora 12.00 va avea loc deschiderea oficială a Târgului Gaudeamus 2017, urmată – jumătate de oră mai târziu – de inaugurarea standului Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Prima carte care va fi lansată miercuri, la ora 11.00, la standul Editurii For You. Este vorba despre „Previziuni astrologice”, a lui Valeriu Pănoiu. ● În salonul Bursei de Contacte, de la ora 12.00 încep dezbaterile. Prima va fi cea asupra integrității în mediul public și privat, organizată de directorul editorial și redactorul-șef al Editurii C.H.Back, respectiv Oana Dimitriu și Andreea Stănciulescu, care îi vor avea învitați, printre alții, pe Rodica Aida Popa, Cristian Ducu, Oana Bănățeanu. Această dezbatere va fi urmată, de la ora 13.00, de o a doua care se va concentra asupra problematicii plagiatului în România, care îi va avea invitați pe Dr. Alin Seperiuși-Vlad și Emilia Șercan. ​● În sala „Mircea Sântimbreanu”, lansările de carte încep la ora 13.00, cu două cărți ale prof.univ.dr. Constantin Frosin și sunt, ambele, în limba franceză

File de istorie și de cultură, la Humanitas

Editura Humanitas vine la Târgul Gaudeamus 2017 de la Romexpo cu peste 1.000 de titluri, 80 de cărțieveniment, aproape 30 de lansări de carte și audiobook, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, politologi, fotografi și jurnaliști celebri.

Lansările încep vineri și se încheie duminică

Lansările de carte încep vineri, la ora 16.00, cu volumul „Elementar, dragul meu Rache”, de Cosmin Ciotloș, care va vorbi publicului alături de invitații săi, Ioana Pârvulescu și Radu Vancu.

La ora 17.00, Gelu Ionescu lansează „Cartea lui Prospero. Eseuri despre douăsprezece piese de William Shakespeare”, iar autorul îi are ca invitați pe Radu Vancu, Monica Spiridon și Lidia Bodea. O oră mai târziu, Ana Blandiana lansează „Istoria ca viitor și alte conferințe și pagini”, în compania lui Ion Pop și a Lidiei Bodea.

Sâmbătă, de la ora 13.00, la Humanitas, Lucian Boia lansează volumul „În jurul Marii Uniri de la 1918. Națiuni, frontiere, minorități”. Autorul va vorbi publicului alături de invitații săi, Ioan Stanomir și Marian Voicu.

La 15.30, Radu Paraschivescu lansează „Cartea râsului și a cercetării. Ce se întâmplă cu creierul dacă înveţi cuvinte noi în timp ce faci sex”, și-l va avea ca invitat pe Gabriel Liiceanu.

Duminică, de la ora 12.30, Ioan Stanomir lansează volumul „Rusia, 1917”, iar la ora 15.00 vine rândul nutriționistului Simona Tivadar să lanseze volumul-ghid „Medicină, nutriție și bună dispoziție”.

Igor Bergler, la Litera

Editura Litera, prezentă la Gaudeamus 2017 cu peste 1.200 de titluri, va fi gazda unor lansări de volume-eveniment. Sâmbătă, de la ora 13.00, Meik Wiking, CEO al Institutului pentru cercetarea fericirii din Copenhaga, venit special la București, va lansa volumul „Mica enciclopedie Lykke - În căutarea celor mai fericiți oameni din lume”. De la ora 15.00, în aceeași zi, după succesul uriaș al „Bibliei pierdute”, cea mai vândută carte românească din ultimii douăzeci de ani, Igor Bergler lasează un nou roman „Testamentul lui Abraham”. La același stand veți putea lectura și volumul „Susține cu a ta mână Coroana Română”, semnat Margareta a României și Radu al României, un album superb ilustrat cu numeroase fotografii care îi surprind pe membrii Familiei Regale a României în diferite ipostaze începând cu Regele Carol I și venirea sa la tron, în 1866.

„Iulian Vlad, confesiuni pentru istorie”, la Editura PROEMA

Editura maramureșeană Proema prezintă la Gaudeamus 2017 titluri inedite din colecții proprii. Spre exemplu, joi, de la ora 18.00, în Sala Cupola, va fi lansat volumul „Punte între lumi. Selecție din lirica română și arabă contemporană”, un volum care face parte din colecția „Biblioteca arabă”. Prefața antologiei, care cuprinde 20 de poeți români traduși în arabă și 20 de poeți arabi traduși în română, este scrisă de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu. La același eveniment vor fi lansate și volumele „Istoria relațiilor diplomatice româno-arabe”, autor Emanuel Peterliceanu și „Cele șapte porturi ale iubirii”, autor Ali Al- Qasimi. Apoi, vineri la ora 17.00, tot în Sala Cupola, editura Proema lansează volumul-eveniment „Iulian N. Vlad – confesiuni pentru istorie”, semnat de Aurel I. Rogojan, cu o prefață a profesorului universitar doctor Dinu C.Giurescu. Sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala „Mircea Sântimbreanu”, din colecția „Biblioteca Arabă”, vor fi lansate volumele „Antologie lirică – Adonis” și „Antologie lirică – Nizar Qabbani”.

„Corina” lui Eugen Mihăescu, la Editura RAO

La standul editurii RAO vizitatorii târgului vor putea răsfoi și achiziționa mii de titluri, de la ultimele cărţi apărute, unele dintre ele aflate în topul celor mai bine vândute la nivel internaţional, la altele clasice care cuceresc, generaţie după generaţie, milioane de cititori. Cărţi de poveşti, jocuri şi activităţi pentru copii, thrillere, fantasy, romance, cărţi de specialitate pentru adulţi, toate îşi aşteaptă cititorii, toate aşteaptă să ajungă în casa potrivită. Autori români și străini Și, evident. Și aici vor avea loc lansări de carte, din care vă prezentăm câteva titluri: joi, de la ora 15.00, va fi lansat volumul „Scânteia vine de la Moscova”, semnat de Vartan Arachelian, apoi de la ora 17.00, „Gabo. Scrisori și amintiri”, de Plinio Apuleyo Mendoza. Vineri, de la ora 16.00, fostul premier Adrian Năstase lansează volumul „Sub zodia momentului”, de la ora 17.00, Horațiu Mălăele lansează volumul biografic „De şi despre Horaţiu Mălăele... Cine-i ăsta?”.

Ion Cristoiu, invitat special

În aceeași zi, de la ora 18.00, are loc lansarea cărții lui Mihai Retegan, „Ambasadorii Maiestăţii Sale în România”, cu Adrian Cioroianu și Marcel Iureș, ca invitați. Sâmbătă, de la ora 15.00, Stelian Tănase lansează volumul „Nocturnă cu vampir Opus 1”, iar de la ora 16.00, la standul RAO, scriitorul Eugen Mihăescu lansează volumul „Corina”. El îl va avea ca invitat pe scriitorul și jurnalistul Ion Cristoiu.

Noutăți la Editura Cartea Copiilor

Printre noutățile absolute ale editurii Cartea Copiilor, pe care cititorii le vor descoperi la Gaudeamus 2017, se numără:

„Când vine Crăciunul? 24 de poveşti de citit împreună în aşteptarea Crăciunului” de Antonie Schneider. Cartea va fi însoţită de o lectură publică şi de un atelier pentru copii, care vor fi susţinute duminică, 26 noiembrie, de la ora 10.00, în Salonul Ion Creangă;

„Singură la cumpărături” de Yoriko Tsutsui, care este povestea lui Midori, o fetiță de cinci ani care nu a mai plecat niciodată singură de acasă. Însă, mama are nevoie de lapte pentru frăţiorul ei mai mic, iar ea trebuie să îşi învingă temerile și să meargă singură la singură la cumpărături.

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 10:00, scriitoarea Victoria Pătraşcu va face lectura propriei cărți, „Ziua în care a fugit Somnul” şi va organiza activităţi pentru copiii prezenţi. Toate titlurile din oferta editurii, disponibile la Gaudeamus, vor avea reduceri de 20-30%.

Titluri pentru toate vârstele, la ART

Din cadrul Grupului Editorial ART, editura Arthur mizează pe volume din serii care au făcut furori în anii precedenți, precum „Harry Potter și Ordinul Phoenix (#5)”, de J.K. Rowling și „Cronicile din Narnia VI. Jilțul de argint”, de C.S. Lewis, dar aduce și titluri interesante ale unor scriitori binecunoscuți ca: David Walliams, Terry Pratchet, George Selden, Grace Lin sau Kate DiCamillo. Între noutățile editurii Paladin sunt atât autori tineri de succes ca Pierce Brown și N.K. Jemisin, cât și clasici ai literaturii SF, precum Isaac Asimov. Evenimentele de lansare, activitățile creative pentru copii, atelierele de colaj, modelaj și origami se vor desfășura, toate, la standurile editurii. Toate titlurile aduse de Grupul Editorial ART vor avea prețuri speciale, cu reduceri cuprinse între 10% și 40%.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
10:57 Rezultate Evaluarea Naţională 2018. SE AJUNGE LA INSTANŢĂ? Reacţia Ministerului Educaţiei. NOTELE PE JUDEŢE. Update 22:30 LEGE ÎNCĂLCATĂ la Cotroceni prin TRAFIC DE INFLUENȚĂ? Președinția, atinsă de SCANDALUL fără precedent. Breaking news 22:19 REVOCAREA șefei DNA. Iohannis a oferit ULTIMA REACȚIE despre viitorul Laurei Codruța Kovesi 16:24 Concluzie ŞOCANTĂ a unui politician: Maior şi Kovesi au FALSIFICAT semnătura preşedintelui ÎCCJ. S-au comportat ca MAFIOŢII 12:49 Atac la propagandiştii Noii Securităţi: Cum MINT ODIOS cu privire la modificările Codului de procedură penală 12:44 Protocolul SRI - Înalta Curte a transformat judecătorii în „sifoane” 10:35 Cel mai crunt mesaj transmis din SUA: „Puşcăria pentru Maior, Coldea şi Kovesi e mult prea puţin” 10:23 Verdictul lui Cristoiu în legătură cu protocolul SRI: „Trebuie o Comisie specială! S-a încălcat Constituția” 07:03 CCR analizează marți SESIZAREA lui KLAUS IOHANNIS. Ce urmărește președintele ROMÂNIEI 22:36 COLABORATORII lui Kovesi au făcut-o PRAF pe ȘEFA DNA. Cea mai DURĂ RADIOGRAFIE vine din INTERIORUL instituției 17:29 A fost DESECRETIZAT protocolul încheiat de SRI cu ICCJ. Documentul INTEGRAL 17:09 VALIDAREA MANDATULUI lui Iohannis, sub SEMNUL ÎNTREBĂRII! Teoria incendiară a judecătorului CCR Petre Lăzăroiu 12:29 Sondaj: PSD și-a revenit din pumni. PNL pe tobogan. Un nou partid face valuri 14:25 Ministrul Justiției comentează scrisoarea celor 1000 de magistrați: Să difuzați materialele, astfel intrăm în derizoriu 14:23 Toader îi dă REPLICA lui Iohannis. Avem „SUPERMINISTRU” la Justiție? Scandalul REVOCĂRII Laurei Kovesi ATINGE următorul nivel 14:14 Raportul final al anchetei parlamentare: Monica Macovei a scos în 2005 din arhiva SIPA un registru cu documente 14:05 DEZVĂLUIRE: Înainte să fie uns la SIE, Vlase își programase o întâlnire cu evrei influenți. Surse PSD: Vizita a picat 11:46 Klaus Iohannis a dat PSD-ului spionajul extern! Gabriel Vlase, doctor la SRI, va fi noul director SIE 11:04 Scandalurile se țin lanț în partidul lui Băsescu! Demisie de ultimă oră. „Așa a hotărât Eugen Tomac, îi respect decizia! Asta e” 10:28 Revocarea Codruţei Kovesi. CÂND VINE MARELE MOMENT în Justiţie? Procurorul General a răspuns. Breaking news

Articole salvate