Editura Evenimentul si Capital

Spectacol de neuitat la Promenada Operei

Spectacolul s-a încheiat cu focuri de artificii Fotografii: ONB_Mihai Cosma
Autor: | | 2 Comentarii | 449 Vizualizari

Un recital de liră a deschis spectacolul de pe estrada Operei Naționale. Sâmbătă seara, 10.000 de oameni au veni să asculte arii celebre la deja tradiționalul eveniment de anunțare a stagiunii de toamnă.

Statuile vii, aduse de la Teatrul Masca, luminile colorate, artificile, dar mai ales baletul și acordurile lirice i-au purtat pe cei 10.000 de oameni veniți la cea de-a opta ediție a „Promenadei Operei” într-o lume de basm. Spectacolul a devenit deja o tradiţie, iar alături de orchestră, aflată sub bagheta dirijorului Cristian Sandu, pe scenă au urcat nu mai puțin de 200 de artiști, printre care: tenorii Ștefan Pop și Augustin Hotea, baritonul Șerban Vasile, sopranele Ala Cheptini, Irina Baianţ și mezzo-soprana Liliana Mattei Ciucă, alături de soliștii Irina Iordăchescu și Iulia Isaev.  

Cu un public variat, de la copii, la domni și doamne în vârstă, de la persoane îmbrăcate lejer până la femei elegante și bărbați în costum, „Promenada Operei” s-a aflat sub semnul înnoirii. O distribuție tânără, o clădire aflată în renovare și un repertoriu în întregime nou. Mai mult, evenimentul a inclus, pe lângă titluri de arii celebre și lucrări coregrafice cunoscute.

Statuile vii, oferit de Teatrul Masca foto: ONB_Mihai Cosma

Stelian Olariu, rețeta succesului la 86 de ani

Legendă vie a Operei Române, la 86 de ani, Stelian Olariu (foto), maestrul corului Operei nu a lipsit de la eveniment. De bagheta lui ascultă nu mai puțin de 90 de artiști.

Considerat unul dintre cei mai longevivi dirijori de cor de operă, după 54 de ani de activitate și un repertoriu de peste 100 de titluri, Stelian Olariu spune că nu are niciun regret. Artistul pare să fi găsit rețeta fericirii, chiar dacă spune că pasiunea i-a ocupat tot timpul.

„Pentru mine, munca cu corul a fost o ocazie, mi-a dat posibilitatea de a mă desfășura într-o meserie pe care am iubit-o. De aici a plecat tot devotamentul meu. În acești ani corul a fost adus la un nivel lăudat de formații din străinătate. Pe bună dreptate, rezultatele au fost splendide”, a povestit Olariu pentru EVZ. Pasiunea i-a ocupat tot timpul. „Ce mai puteai să faci altceva. Am reușit măcar să pot să mă bucur să scriu pentru cor. Am scris pentru coruri bisericești, într-o perioadă în care alții nu se aventurau, perioada comunistă”, explică Olariu.

Muzică bisericească

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate