Editura Evenimentul si Capital

SEXGATE-ul de la Huși, aproape de final. Episcopul Corneliu Bârlădeanu, la un pas de CATERISIRE

Autor: | | 4 Comentarii | 3573 Vizualizari

Patriarhia a confi rmat oficial că persoana care apare în fi lmulețul publicat pe internet, îmbrăcată în straie bisericești și întreținând relații sexuale cu un student, este Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat public că nu mai are niciun fel de îndoieli asupra acestui aspect și că se așteaptă sancționarea de către Sfântul Sinod a feței bisericești pentru aceste fapte foarte grave, incompatibile cu funcția pe care o deține. Episcopul de Huși este relativ lesne de recunoscut în imaginile scandaloase publicate pe internet, cu toate că acestea au fost blurate. Dar la Patriarhie și la organele judiciare au ajuns imaginile nemodificate în vreun fel.

„Cred că va fi sfătuit să se retragă”

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Cu mare strângere de inimă am fost constrâns să vizionez această înregistrare și afirm, fără urmă de îndoială, că persoana care apare în aceste înregistrări este Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. Oficialul Bisericii a precizat că a trimis înregistrarea Sinodului Mitropolitan de la Iași.

„Nu știu ce se va întâmpla acolo, dar cred că poate fi dovedit din punct de vedere juridic de către organele judiciare. Sinodul Mitropolitan urmează să se întrunească și să ia decizia de sancționare. Urmează, ca pași, aprecierea vinovăției, datorită persoanei implicate, fapt care determină gravitatea faptei și urmează să se facă propuneri de sancționare către Sfântul Sinod de la București. Aceste fapte țin de inimaginabil, când vine vorba de moralacreștină, Biserica va judeca asta din considerente exclusiv morale, sunt fapte care îl fac pe episcopul Hușilor incompatibil să chivernisească eparhia. Cred că va fi sfătuit să se retragă, această decizie o poate lua și singur”, a mai afirmat Vasile Bănescu.

Sinodul Metropolitan Iași va lua o decizie

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi

Articole salvate