Editura Evenimentul si Capital

Românul are soluţii pentru orice. Pomana ELECTORALĂ ia forma POMENIRII MORŢILOR

Alegătorii beau şi mănâncă în amintirea raposatului din neamul candidatului
Autor: | | 0 Comentarii | 729 Vizualizari

Ghidul finanțării campaniei electorale la alegerile locale din 5 iunie, aprobat de Autoritatea Electorală Permanentă, prevede, de exemplu, că o persoană care candidează pentru funcția de primar de comună poate cheltui maximum 5 salarii de bază minime brute pe țară.

Numai că nu s-a născut legea care să stea în calea inventivităţii românului. În judeţul Ialomiţa, pomana electorală se dă deja, conform tradiţiei strămoşeşti, prin organizarea unor pomeniri a unor neamuri decedate, nu are importanţă de câtă vreme. Potrivit surselor Evenimentului zilei de la faţa locului, centrul pilot al experimentului este în zona comunei Bărcăneşti, unde candidatul invită la pomenire tot satul. Aşa toată lumea e mulţumită, şi vii şi morţii.

În campania electorală pentru locale sunt interzise bannerele, mesh-urile, dar și o serie de alte modalități de publicitate electorală, în schimb printre materialele permise se numără afișele, care trebuie să respecte anumite dimensiuni, a declarat președintele AEP, Ana Maria Pătru, într-un interviu acordat Agerpres.

Președintele AEP a explicat că singurele materiale de propagandă electorală permise sunt afișele, care trebuie să respecte anumite dimensiuni, materialele de propagandă electorală difuzate la televiziuni, radiouri și publicate în presa scrisă și în mediul online, broșurile, pliantele și alte materiale tipărite din aceeași categorie.

Ana Maria Pătru a precizat că nu toți competitorii electorali pot solicita rambursarea cheltuielilor de campanie, ci doar aceia care au obținut minimum 3% din voturile valabil exprimate la nivel național.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate