Când trece România la standardul 5G

Când trece România la standardul 5G

Standardul 5G e văzut drept viitorul, pentru că permite o dezvoltare accelerată a Internetului. În acest context 5G ar putea veni mai repede decât s-a prevăzut.

"Datorită acestei explozii a traficului de date pe aparate mobile la nivel global trebuie să lucrăm la dezvoltarea unei noi conexiuni via 5G", arată Pol Vanbiervliet, director general al Cisco Belgia. Parlamentul European  a convenit ca banda de frecvenţe de 700 MHz să fie disponibilă pentru introducerea internetului mobil în tehnologia 5G începand din 2020.

Când vom avea 5G în România

În ceea ce privește România, licitația pentru 5G se va desfășura abia după ce spectrul de frecvențe va fi eliberat. „Nu pot să avansez un termen precis cu privire la demararea licitației 5G. Din câte am înțeles de la viitorii colaboratori, procesul de licitație va fi gestionat de autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM). Va putea fi avansat un termen după ce spectrul de frecvențe pentru 5G va fi eliberat, declara ministrul Comunicațiilor, dar noile sarcini cad acum pe noul guvern, notează playtech.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce este atât de necesar 5G

Standardul 5G e văzut drept o revoluție. Nu mai e vorba doar de viteză, deși aceasta va fi mult mai mare, ci de lățimea de bandă. Astfel, în loc să te concentrezi pe cât de repede descarci, te concentrezi pe cât de multe dispozitive poți conecta la internet.

Ce este diferit faţă de 4G

Administrarea rețelelor 5G va fi mai complicată decât cel a tehnologiilor actuale. Rețeaua va trebui să asigure nu numai legătura dintre oameni, ci și legătura dintre toate obiectele (mașini, senzori, gadgeturi smart) care vor fi conectate la Internetul Lucrurilor.

Mai mult, autoritățile americane lucreză la elaborarea unui proiect în acord cu administrația Trump pentru a construi o rețea securizată 5G în ceea ce priveşte securitatea cibernetică.