Belgia și Ungaria acuză România pentru răspândirea rujeolei

Belgia și Ungaria acuză România pentru răspândirea rujeolei

După ce România s-a confruntat cu 3071 de cazuri de rujeolă, soldate cu decesul a 18 copii, Belgia și Ungaria se confruntă și ele cu o nouă epidemie.

Directorul spitalului din orașul ungar Mako, aflat la 120 de kilometri de Timișoara, susține că epidemia de rujeolă din Ungaria ar putea proveni din România, asta după ce instituția medicală pe care o conduce a fost închisă din acest motiv.

„După părerea specialiştilor în boli infecţioase, virusul a fost introdus în spital de cineva. Putem intui că din România, după perioada de incubaţie de 10 zile, că am avut un pacient român pe secţia Ungenţe”, susţine Kallai Arpad, directorul Spitalului din Mako, potrivit Adevărul.

Acuzaţiile vin la scurtă vreme după ce autorităţile sanitare belgiene au înregistrat 70 de cazuri de rujeolă care ar fi pornit de la o persoană întoarsă din România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Încă de la începutul acestui an în regiunea Valonia s-au înregistrat 70 de cazuri de rujeolă, media normală în zonă fiinde 7-8 cazuri pentru respectiva perioadă.

Specialiștii Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor au atras atenția pe 7 martie că epidemia de rujeolă din România riscă să se extindă în toată Europa.

Menționăm că rujeola (sau pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din 4 persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copiii. Rujeola este o boală foarte contagioasă care se transmite pe cale virală.