Editura Evenimentul si Capital

Răspunsurile pe care ni le datora Vlad Voiculescu n-au mai venit niciodată! | CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”

Vlad Voiculescu
Autor: | | 5 Comentarii | 622 Vizualizari

Vlad Voiculescu și-a încheiat mandatul de ministru al Sănătății, și-a și trecut, probabil, în CV, funcția, a zburat la Viena, de unde ne scrie pe facebook povești din capitala imperială. În urma lui, însă, au rămas nu numai întrebări fără răspunsuri, ci și oameni care luptă cu moartea, oameni care au crezut, la un moment dat, în tinerețea și sinceritatea unui tehnocrat

Suntem vreo 4-5 oameni în situații grave, pentru care transplantul a devenit o problemă de viață și de moarte. Ne târâm, ca niște umbre, pe holurile de la Sfânta Maria. I-am zăpăcit pe doctori cu întrebările și fricile noastre. Mai ales că la începutul lunii octombrie unul dintre bolnavi, unul dintre oamenii alături de care am suferit, a decedat. Oare pe noi ce ne așteaptă?”.

A murit un om, EVZ a declanșat o anchetă

Această mărturie zguduitoare, publicată de ziarul nostru în toamna anului trecut, ne-a determinat să declanșăm o anchetă privind situația dezastruoasă în care se zbate domeniul transplantului pulmonar din România. Am solicitat răspunsuri de la Primăria Generală a Capitalei, care investise, alături de Ministerul Sănătății, 10.000.000 de euro în centrul de la Spitalul Sfânta Maria, am vorbit cu medici, specialiști, l-am luat la întrebări pe managerul de la Sfânta Maria, Narcis Copcă... Am făcut, cu alte cuvinte, eforturi să aflăm de ce nu se deblochează banii pentru primul transplant pulmonar din România sau ce alte soluții propun autoritățile pentru ca pacienții să nu mai moară în așteptarea unei șanse la viață.

Ancheta EVZ a degenerat întrun scandal național pe care l-au preluat din mers toate publicațiile și televiziunile și, deși, la rândul nostru, am publicat neîntrerupt răspunsurile și explicațiile oferite de cei pe care i-am interpelat, o singură instituție, cea mai importantă, Ministerul Sănătății condus de tehnocratul Vlad Voiculescu, n-a catadicsit să ne răspundă.

Alba-neagra cu răspunsurile

Merită reamintit filmul evenimentelor: în data de 7 noiembrie 2016, am adresat Ministerului Sănătății, mai precis domnului ministru Vlad Voiculescu, 11 întrebări legate de situația transplantului pulmonar. Răspunsul, ghidonat de subordonații domniei sale, a venit rapid, a doua zi. Doar că promptitudinea angajaților de la Ministerul Sănătății avea o explicație: pasaseră responsabilitatea către Agenția Națională de Transplant (ANT), care, la rândul ei, a tăcut mâlc. Cum ancheta EVZ a continuat furibund, la zece zile distanță de la prima solicitare, Ministerul Sănătății ne-a trimis un răspuns, mai precis o mică „abureală”: „(...) Durata necesară pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășește 10 zile, iar răspunsul va fi comunicat în maxim 30 de zile”.

Așadar, în luna decembrie, urma să primim lămuririle. Doar că Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății până de curând, nu numai că nu și-a onorat funcția, dar nici măcar n-a respectat reglementările legale, nerăspunzând nici până astăzi întrebărilor formulate de EVZ!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Medicul de gardă

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate