Editura Evenimentul si Capital

Ce posturi de radio asculta românii. Mari schimbări în cifrele de audiență

Autor: | | 0 Comentarii | 843 Vizualizari

Radio România domină piaţa de radio: 4,5 milioane de ascultători

Kiss FM este cel mai ascultat post de radio la nivel național și la orașe, în timp de Radio ZU îşi păstrează poziţia de lider la nivelul Capitalei, potrivit celui mai recent studiu de audienţă radio, realizat în perioada 31 august - 20 decembrie 2015. Cu câteva excepții, cele mai multe posturi de radio sunt în creștere. La plusuri, sunt de remarcat Europa FM în București și Radio ZU, Kiss FM și Rock FM la orașe.

Radio România Actualităţi îşi menţine poziţia de lider pe piaţa de radio din România, pe toate mediile de rezidenţă: 14,3% la nivel naţional, 14,7% în mediul urban şi 13,4% în Bucureşti, după cum arată datele de audienţă furnizate de Asociaţia pentru Radio Audienţă (ARA), valul de toamnă 2015, publicate astăzi.

Audienţa zilnică a programelor Radio România (Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Antena Satelor şi Reţeaua Studiourilor Regionale) însumează peste 4,5 milioane de ascultători, Societatea Română de Radiodifuziune înregistrând o cotă de piaţă de peste 30%.

Studiul de Audienţă Radio - valul de toamnă 2015 a fost efectuat în perioada 31 august – 20 decembrie 2015 de către IMAS - Marketing şi Sondaje şi GFK România - Institut de Cercetare de Piaţă SRL, pe un eşantion de 9.449 de persoane dintre care 7.400 în mediul urban şi 2.049 în mediul rural.

Kiss FM este cel mai ascultat post de radio la nivel național și la orașe, în timp de Radio ZU îşi păstrează poziţia de lider la nivelul Capitalei, potrivit celui mai recent studiu de audienţă radio, realizat în perioada 31 august - 20 decembrie 2015.

Cu câteva excepții, cele mai multe posturi de radio sunt în creștere. Scade pe targeturile Pro FM. De notat că în datele pentru ultimul val, Pro FM avea deja un nou proprietar - RCS. Minusuri și pentru Radio 21. La plusuri, sunt de remarcat Europa FM în București și Radio ZU, Kiss FM și Rock FM la orașe.

Europa FM Cu o cotă de piață de 9.3 %, Europa FM rămâne printre cele mai ascultate radiouri private în orașe. Pe locurile următoare se află, la egalitate, Radio ZU și Kiss FM cu 8,2%, potrivit datelor ultimului Studiu de Audiență Radio. În București, Europa FM înregistrează o creștere de aproape 30 de mii de ascultători și raportează, pentru al doilea val consecutiv, cea mai mare creștere a cotei de piață (+ 2,4 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului trecut, ocupând a treia poziție în rândul stațiilor private).

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate