Putin a ordonat o operațiune „extinsă, sofisticată” și a ajuta la câștigarea alegerilor de echipa Trump - Concluzia anchetei

Putin a ordonat o operațiune „extinsă, sofisticată” și a ajuta la câștigarea alegerilor de echipa Trump - Concluzia anchetei

Comitetul de Informații al Senatului SUA declară că nu există nicio îndoială că Putin a ordonat o operațiune "extinsă, sofisticată" în 2016

Putin a ajutat la câștigarea alegerilor de către echipa lui Trump.

Declarația a fost făcută publică de membrii democrați ai comitetului.

Susținerea concluziilor agențiilor de informații contrastează cu aserțiunile făcute săptămâna trecută de Camera Reprezentanților că Rusia nu a încercat să stimuleze, atunci, candidatul republican Trump, care a câștigat alegerile.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Afirmațiile și investigațiile multiple în această privință au umbrit primele 16 luni ale președinției Trump.

 

Putin a negat că a căutat să intervină în alegeri. La rîndul său, Donald Trump a contestat sugestiile potrivit cărora Moscova lucra în numele lui.

 

Fostul director al Serviciului Național de Informații, James Clapper, fostul director al CIA, John Brennan, și fostul director al Agenției Naționale de Securitate, Mike Rogers, au depus mărturie în ședință. Fostul director al FBI, James Comey, care a fost concediat de Trump, a fost invitat, dar nu a apărut.

 

Comitetul de Informații al Senatului SUA împreună cu Comitetul de Informații al Camerei Reprezentanților și Comitetul Judiciar al Senatului sunt comisiile Legislativului american care au întreprins principalele anchete asupra trucării de către Putin a alegerilor din 2016.

 

Departamentul de Justiție Consilierul special Robert Mueller se ocupă, de asemenea, de această chestiune.

 

Reprezentantul Adam Schiff, liderul Partidului Democrat din cadrul Camerei, a declarat că este de acord cu concluziile comisiei Senatului.

 

Trecând peste obiecțiilor democraților, republicanii care dețin majoritatea în comisia Camerei, au anunțat în martie că grupul și-a încheiat activitatea și a constatat că Rusia nu a avut drept scop să îl ajute pe Trump.

Este doar încă un scandal

Societatea de analiză a datelor Cambridge Analytica a cules informaţii private de la peste 50 de milioane de utilizatori Facebook fără acordul acestora, cu scopul de a dezvolta tehnici de susţinere în campania prezidenţială din 2016 a lui Donald Trump.