Programare pentru toţi elevii: “Cea mai mare parte a elevilor din România nu au niciodată șansa să descopere dacă le place sau nu acest domeniu”

Programare pentru toţi elevii:  “Cea mai mare parte a elevilor din România nu au niciodată șansa să descopere dacă le place sau nu acest domeniu”

Informatica este unul dintre cele mai bine cotate domenii pe piaţa muncii. În acest context, un ONG propune o oră de programare, diferită de ce se întâmplă la şcoală, astfel încât elevii să înţeleagă mai mult decât C++ sau Pascal din programare. C++ sau Pascal sunt principalele programe cu care elevii fac cunoştinţă la şcoală, la ora de informatică.

Ora de programare  este cel mai mare eveniment de educație din istorie care-și propune să facă din programare un limbaj accesibil oricui și pune la dispoziție gratuit resursele necesare pentru oricine își dorește să își descopere pasiunea pentru tehnologie sau să învețe bazele programării într-un eveniment de o oră.

Timp de 7 zile, între 5 și 11 decembrie, în toată țara se vor susține Ore de Programare. Traduse în peste 40 de limbi, acestea pot fi accesate în cadrul unui curs - cu susținerea unui profesor sau individual - și pot fi lucrate atât pe computer, tabletă sau telefon, cât și offline, în cadrul unor activități de grup.

În fiecare an peste 400.000 de români s-au înscris și au participat la eveniment într-o săptămână.

Anul acesta, atât instituțiile școlare cât și companiile se pot alătura evenimentului Hour of Code. Trebuie doar să vă înregistrați evenimentul pe hourofcode.com/ro/ro, să alegeți o oră în perioada 5-11 decembrie și să vă bucurați de ceea ce puteți crea cu ajutorul tehnologiei. Mai mult decât atât, puteți organiza evenimente pentru copiii din medii defavorizate sau pentru angajații companiei dvs.!

Cea mai mare parte a elevilor din România nu au niciodată șansa să descopere dacă le place sau nu acest domeniu pentru că nu sunt expuși la acest tip de activități. Pentru mulți informatica se rezumă la cursuri de Pascal sau C++.

Dorim să le arătăm că astăzi mediul digital și tehnologia înseamnă mult mai mult, înseamnă marketing, PR, big data analytics, graphic design, programare pentru medii precum: web, mobile, desktop, embedded, robotica sau networking iar lista este foarte lungă.” spune Alin Chiriac, Founder & CEO, ADFABER.org

Ne puteți urmări și pe Google News