Editura Evenimentul si Capital

Voiculescu RĂMÂNE DUPĂ GRATII. Instanţa a respins contestaţia prin care solicita ANULAREA pedepsei de 10 ani de închisoare. Decizia e definitivă

Dan Voiculescu rămâne în spatele gratiilor
Autor: | | 276 Comentarii | 17557 Vizualizari

Instanţa a respsins ca nefondată contestaţia depusă de Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Astfel, Dan Voiculescu rămâne în închisoare.

Update ora 18:55. Dan Voiculescu rămâne în închisoare. Contestaţia depusă de acesta în care cerea anularea pedepsei de 10 ani pe care a primit-o în dosarul ICA a fost respinsă de completul de divergenţă. Decizia este definitivă.

Update ora 16:30. Instanţa a rămas în pronunţare.

"Decizia aparţine judecătorilor, judecătorii sunt cei care, după examinarea tuturor dovezilor care se află la dosar şi în urmă dezbaterilor orale vor examina pe fond cererea lui Dan Voiculescu, dar există dovezi multiple, numeroase, nu doar o singură proba sau două sau trei din care rezultă cu prisosinţă temeinicia cererii. Din intreagă atitudine a judecătorilor s-a observat foarte limpede că nu îi interesau actele dosarului, probele, îi interesau doar să finalizeze cât mai degrabă şi să dea o soluţie (...) - cea de condamnare, ceea ce este absolut inadmisibil", a declarat Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, după ce instanţa a rămas în pronunţare.

Update 16.15. Procuror DNA:  ”Cerem să respingeți contestația în anulare. Există două hotărâri ale CSM și a colegiului de conducere a CAB care au reglementat aceste chestiuni. În iunie anul trecut, cei doi judecători erau angajați ai Curții de Apel. Din interviurile lui Voiculescu rezultă că el recunoaște că judecătorii erau pregătiți. Cererile de recuzare au fost legal soluționate si motivare. Aceste cereri pot face obiectul unui recurs în casație care se află deja pe rolul ÎCCJ. Inspecția Judiciară a stabilit că nu sunt ilegalități in acest proces. Nici macar sanctiune disciplinara nu s a dispus”.

Update ora 16.15 Avocatul Gheorghiţă Mateuţ explică în faţa judecătorilor că în acest caz completul de judecată format din judecătorii Mihalcea şi Bogdan nu ar fi fost constituit legal, şi că dosarul ar fi fost repartiyat ilegal. În plus, Bogdan şi Mihalcea nu ar fi avut timp să studieze dosarul. El înfierează graba cu care magistraţii au judecat dosarul şi că ar fi trebuit să acorde termen pentru studierea actelor. El mai arată că atunci când s+a dat sentinţa era vacanţă judecătoerască, iar cauza nu era urgentă.

Update ora 16.00 Începe procesul lui Dan Voiculescu. ADS nu are un reprezentant în sala de judecată. La dosar a venit o adresă de la penitenciar în care se arată că Dan Voiculescu nu vrea să participe la proces. Gheorghiţă Mateuţ a depus un memoriu prin care răspunde DNA şi transcrierea şedinţei din data de 1 iunie.

Judecătorii acceptă memoriul, nu şi transcrierea şedinţei. mateuţ începe să-şi susţină contestaţia în anulare în faţa celor trei judecători.

Update ora 15.15 Începe procesul lui Sorin Pantiş. Ministerul Agriculturii a cerut termen pentru a copia o serie de acte din dosar. Cererea a fost respinsă de judecatori. Avocatul lui Pantis depune o exceptie de nelegalitate privind hotararea Colegiului de Conducere a Curţii de Apel Bucureşti (CAB) prin care a fost desemntat completul care a judecat dosarul ICA: Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea.

Pantiş mai depune un memoriu făcut din închisoare. El contestă legalitatea actului administrativ a CAB din 2014. Vrea să fie pus în discutie chiar în acest proces, chiar de acelaşi complet de judecata. "Nu trebuie trimis la un complet de contencios- administrativ", sus'ine avocatul. "Noi consideram ca la data adoptatrii hotatrarii nu s a respectat principiul continualitatii si aleatoriu. A fost un complet dirijat. Rezulta ca hotărârea este nulă".

"S a ajuns la un complet de executie juridica," susţine Pantis în memoriu.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate