Prințul de Wales inaugurează în România noul Centru de Formare Profesională al Fundaţiei sale

Prințul de Wales inaugurează în România noul Centru de Formare Profesională al Fundaţiei sale

Alteța Sa Regală Prințul de Wales inaugurează noul Centrul de Formare Profesională al Fundaţiei sale din România, conform unui comunicat al Ambasadei Marii Britanii la București, remis EVZ.

Prințul de Wales va sosi la București în această după-amiază pentru o vizită privată, care va include şi un element public.

Alteța Sa Regală (ASR) se va întâlni astăzi cu președintele României, Klaus Iohannis, și prim-ministrul Dacian Cioloș.Prinţul de Wales va petrece cea mai mare parte a vizitei în Transilvania, în cadru privat. ASR va vizita Viscri pentru inaugurarea centrului de pregătire meşteşugărească - 'The Prince of Wales's Training Centre' - cu ocazia primei aniversări a fundației sale - Fundația Prințului de Wales.

Lansată pe data de 2 iunie 2015, fundaţia este o organizație caritabilă ce sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura și dezvoltarea durabilă în România. Principalul obiectiv al organizației este dezvoltarea aptitudinilor profesionale în comunitățile rurale pentru a ajuta localnicii să îşi găsească mai uşor un loc de muncă. Noul centru de formare este amplasat în Viscri, județul Brașov. Un vechi hambar a fost transformat, iar vechea casă a fost extinsă pentru a găzdui ucenici din întreaga țară. În acest an, Fundația va oferi 12 cursuri, de care vor beneficia în jur de 150 de persoane din mediul rural, predominant din Transilvania și Moldova. În timpul vizitei în Viscri de anul trecut, Prințul de Wales şi-a exprimat speranţa că Fundația va folosi hambarul "în special în scopuri educaționale și de formare profesională, care sper că vor contribui la creşterea oportunităților de angajare". Directorul executiv al Fundaţiei, Aura Woodward, a declarat: "Noul centru este un vis devenit realitate pentru Alteța Sa Regală, care a vizitat România timp de aproape douăzeci de ani și dorește să lase o moștenire în țara noastră. Vom fi capabili să punem în practică, prin programe educaționale, viziunea ASR privind sustenabilitatea, agricultura și conservarea patrimoniului".

Ne puteți urmări și pe Google News

Centrul de formare găzduiește în prezent primul curs de țesături tradiționale, pentru ucenici din Bucovina, Maramureș, București și Transilvania.