Prima încercare de a amenaja un memorial Colectiv s-a dovedit o găinărie

Prima încercare de a amenaja un memorial Colectiv s-a dovedit o găinărie

Scandalul amenajării unui spaţiu verde, în memoriam, pentru victimele incendiului de la ,,Clubul Colectiv” a început să ia urmele fraudei

Pentru că nu a avut autorizaţie de construcţie, Direcţia Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sectorul 4 a fost amendată cu suma de 4.000 de lei, iar lucrarea a fost sistată. Toată amenajarea din Parcul Lumea Copiilor va fi demolată şi zona va redeveni la fel cum a fost înainte de începerea construcţiei.

Primăria Sectorului 4 a oprit amenajarea peisagistică în Parcul Lumea Copiilor, care se făcea în memoria victimelor de la Colectiv. Proiectul de înfrumuseţare a spaţiului verde din zonă a fost aprobat în şedinţa din 20 februarie şi prevede plantarea a 64 de cireşi japonezi, atâţia câte persoane au murit în tragicul incendiu din seara de 30 octombrie 2015, dar şi montarea unor bănci.

Ne puteți urmări și pe Google News

Contract fără licitaţie publică

Administraţia locală a încheiat un contract cu S.C. Euroconstruct Group S.R.L. în valoare de 385.686,00 lei, pentru construcţia memorialului Colectiv, însă, în urma unui control s-au descoperit nereguli în modul de atribuire şi în derularea lucrărilor. Una dintre acestea a fost că Direcţia Parcuri a atribuit contractul fără să fie făcută o licitaţie publică, deşi legea îi cerea acest lucru, mai ales că era vorba de o achiziţie publică.

„Având în vedere cele constatate de echipa de control se propune sesizarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice și a Serviciului Pentru Investigare a Fraudelor, cu privire la verificarea respectării dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice, după cum rezultă din aplicarea prevederilor art.295 alin. (4) din OUG nr.34/2006, potrivit cărora „orice persoană fizică sau juridică are dreptul de a sesiza această instituție în vederea efectuarii verificărilor de specialitate care se impun”, a declarat ieri, Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Acesta a mai anunţat şi faptul că a suspendat conducerea Direcţiei Administrare Parcuri şi Zone de Agrement, însă cei în jur de 110 angajaţi nu vor avea nicio problemă. Fără să aibă vreo implicare în acest caz, numele lui Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a fost folosit în toată această mârşăvie. Fostul edil a ţinut să lămurească această problemă într- o postare pe o reţea de socializare: „Mă doare faptul că sunt în continuare împroşcat cu noroi pentru lucruri de care alţii sunt responsabili. Ceea ce actuala conducere a Autorităţii Locale Sector 4 a decis să amplaseze în Parcul Lumea Copiilor, fie ea o amenajare peisagistică sau orice alt tip de monument comemorativ, nu are absolut niciun fel de legătură cu ceea ce eu am gândit în luna noiembrie a anului trecut.”

Piedone atrage atenţia asupra a trei lucruri:

1. El a demisionat în 4 noiembrie 2015, iar hotărârea pentru amenajarea memorialului a fost luată de Consiliul local în 20 februarie 2016;

2. Propunerea fostului primar a fost un monument amplasat în Piaţa Bucur în apropierea Clubului Colectiv; 3

. La data la care el a demisionat nu muriseră 64 de oameni, deci nu avea cum să prevadă plantarea a 64 de cireşi.

Vor monument în Piața Bucur

Asociaţia Colectiv a anunţat, ieri, primăria că rudele şi prietenii victimelor din Colectiv îşi doresc un monument în Piaţa Bucur, în faţa fostei fabrici Pionierul, acolo unde oricum vin să se reculeagă şi să aprindă o lumânare. Construcţia va fi proiectată chiar de câţiva dintre supravieţuitorii tragediei, arhitecţi, şi ar putea fi gata până pe 30 octombrie, când se împlineşte un an de la tragedia soldată cu 64 de morţi.