Previunile lui Vasile Dâncu pentru România anului 2015

Previunile lui Vasile Dâncu pentru România anului 2015

Vasile Dâncu anticipează un an bun pentru România, din punct de vedere economic, condiţia fiind ca Guvernul Ponta IV să fie lăsat să conducă. În plan extern, sociologul şi-a exprimat speranţa într-o relaţie mai activă cu Germania şi progrese în parteneriatul cu Republica Moldova.

"Cred că anul viitor ar fi unul bun din punct de vedere economic, dacă Guvernul Ponta 4 va fi lăsat să conducă. Nu este campanie electorală și se va da drumul la investiții iar premisele sunt bune. Rămân valabile promisiunile inițiale: scăderea poverilor fiscale care să faciliteze creșterea numărului de locuri de muncă, o mai bună colectare și absorbție mai bună la fonduri europene", a spus directorul IRES; pentru Vocea Transilvaniei.

Sociologul a prezentat şi tabloul politicii externe a României pentru anul viitor.

"Relațiile cu SUA vor fi perfecte, dar nu intrevăd posibilitatea ca Președintele SUA să desemneze un ambasador (o dovadă vie că mai avem de lucru până să convingem că merităm certificatul de bună purtare). Sper că Germania va fi mai activă în zona noastră și vom face progrese în parteneriatul cu Republica Moldova, chestiune în care Germania ne poate sprijini decisiv.  Spaima de Rusia și comunism a fost subiect de campanie, deci ne vom arăta opțiunea proeuropeană aruncând cu pietre peste gard în ograda marelui vecin de la răsărit", a spus Dâncu.

Ne puteți urmări și pe Google News