Editura Evenimentul si Capital

Câţiva PREOŢI acuzaţi de PREACURVIE au făcut o NOUĂ BISERICĂ, pentru a putea iubi mai multe femei. MANELIȘTII vin să lase donații ESCROCILOR | GALERIE FOTO

Biserica are si site, unde preotii işi fac propagandă online.
Autor: | | 152 Comentarii | 43164 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Peste 20 de falși preoți, majoritatea foști monahi și popi excluși de BOR pentru relații cu enoriașele, au întemeiat Mitropolia Autonomă. Maneliștii vin să se închine și să lase donații escrocilor seducători. Icoane din care iese mir, moaște ale unor sfinți necunoscuți, titluri bisericești cu trimitere la Italia, Moldo-Valahia sau Grecia fac parte din arsenalul celor aproximativ 20 de autointitulați preoți, care poartă sutană pentru a avea trecere în rândul enoriașelor. Naivii le dau donații și asistă la slujbelor lor, deși liturghiile sunt ținute în dughene, garaje și în păduri. Au așa de mare trecere în rândul enoriașelor, încât când sunt dați afară de Biserica Ortodoxă Română (BOR), femeile bocesc și înjură arhiepiscopi. Numele cultului este Mitrolopia Autonomă și nu este un cult recunoscut.

Popii care slujesc în bisericile improvizate ad-hoc sunt foști preoți și călugări caterisiți, îndepărtați din preoție. Șeful cultului este „Mitropolitul României”, Gherasim Bratu, ajutat de Mitropolit Primat Basilio al Italiei.

În numele iubirii

După ce au fost dați afară, cei 20 de bărbați au continuat să susțină că sunt în slujba lui Dumnezeu. Însă nu din vreo dragoste nemăsurată pentru Dumnezeu, ci din pasiunea pentru femei. Așa cum a anunțat BOR, majoritatea falșilor preoți au fost eliminați din rândul cadrelor bisericești pentru că au preacurvit cu enoriașele.

Acesta este cazul foștilor preoți: Ștefan Popa - din comuna constănțeană Topraisar, Mihai Vasilache - din localiatea băcăuană Văleni, Cosmin Becică - din comuna suceveană Secuienii Noi sau Constantin Florian- din orașul Giurgiu.

Și Emilian Căruntu este un fost călugăr în Mânăstirea Rarăului (Suceava). Acum a ajuns să țină slujbe într-o dugheană de pe strada Aleea Mizil, din Sectorul 3 din Capitală.

„Ca preot ai trecere în rândul femeilor”

Căruntu deține titlul imposibil de memorat în cadrul Mitropoliei Autonome, cel de Exarh Arhimandrit Mitrofor Onufrie. El se recomandă părinte ortodox de rit vechi sau creștin venit din Italia și și-a amenajat bisericuța într-un fost depozit abandonat de la marginea Bucureștiului. Acolo trăiește alături de un alt preot-începător. Lângă bisericuță a amenjat și o încăpere în care cei doi locuiesc.

Preoții se finanțează din donațiile oamenilor, majoritatea persoane și așa sărace care vin în lăcașul de cult fals pentru a se ruga la icoana lui Efrem cel Nou. Fostul călugăr sucevean susține că aceasta este făcătoare de minuni și îndeplinește dorințele enoriașilor.

Bărbatul zice că îl iubește pe Dumnezeu, dar lasă să se înțeleagă și alte avantaje, cum ar fi succesul la femei și posibilitatea de a te însura. „Intri mai ușor în sufletul femeilor. Multe vin la preot și se plâng că-s singure sau înșelate de bărbați, în aceste cazuri ai șansa să vadă în tine bărbatul de care au nevoie”, îmcercă acesta să-i convingă pe curioșii care îl întreabă dacă pot intra și ei în noul cult.

 


FOTO: Gherasim Bratu (primul preot din stânga), Primat Basilio (al doilea) și Emilian Căruntu (al patrulea) într-o poză de grup cu enoriașii dintr-un sat din Moldova 

Mai susține că oricine poate deveni preot al Mitro-poliei Autonome, dar e nevoie de ceva investiții, câteva mii de lei, în cărți, haine și alte autorizații de la Mitropolie. Se rușinează și nu vrea să mărturisească dacă a reușit să seducă multe enoriașe, atunci când este întrebat.

Practici neconforme

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate