Editura Evenimentul si Capital

PNL anunţă că liberalii care vor absenta la voturile de azi şi mâine din Parlament nu se vor mai regăsi pe listele pentru alegerile legislative

Autor: | | 1 Comentarii | 145 Vizualizari

Liberalii au anunţat azi că parlamentarii care vor absenta de la voturile finale "de azi si de mâine" nu se vor mai regăsi pe viitoarele liste parlamentare. Astfel, azi urmează să fie dat votul privind numirea unui preşedinte-director general la TVR, în timp ce mâine deputaţii sunt chemaţi să voteze asupra cererii DNA privind reţinerea şi arestarea lui Sebastian Ghiţă.

De asemenea, liberalii au adoptat o hotărâre privind alegerile parlamentare:

"1. PNL va propune pe listele sale parlamentare numai persoane cu competență profesională, care să reprezinte la cel mai înalt nivel interesele cetăţenilor şi ale societăţii româneşti, interesele naţionale şi europene ale României.

2. Parlamentarii PNL vor participa la alegerile parlamentare din anul 2016 în calitate de candidați doar dacă îndeplinesc toate criteriile şi normele de natură profesională, politică şi de integritate stabilite de PNL.

3. Parlamentarii PNL se vor implica în alegerile locale din 2016 ceea ce va crea echipele de lucru din legislatura viitoare. Această construcţie va permite reprezentarea cetăţenilor atât la nivel local cât şi la nivel naţional, o reprezentare continuă, dialog, cele două segmente - local şi naţional - găsindu-şi astfel cel mai trainic echilibru atât pe orizontală cât şi pe verticală.

4. Înscrierea pe listele parlamentare se va realiza ţinând cont de evaluarea întregii activităţi parlamentare desfăşurată în actuala legislatură, de respectarea tuturor cerinţelor referitoare la profesionalism, integritate, experienţă, competenţă şi performanţă politică, dezvoltarea şi susţinerea dialogului cu cetăţenii şi societatea civilă, implicarea în cadrul alegerilor locale din 2016.

5. Parlamentarii PNL aflați în exercitarea mandatului vor primi sprijinul politic pentru obținerea unui nou mandat de parlamentar în condițiile respectării punctelor 1 – 4 din prezenta Hotărâre", se arată în rezoluţia PNL.

Pagina 1 din 1


Tag-uri:

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate