Editura Evenimentul si Capital

Cum ne pîrăște George Maior americanilor că suntem oamenii rușilor. România lui Cristoiu

Autor: | | 14 Comentarii | 6394 Vizualizari

Pe 2 noiembrie 2017 la sediul CEPA din Washington D.C., Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) şi Centrul Pentru Participare Civică şi Democraţie (CPD) din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) au organizat un eveniment dedicat analizei narativelor anti-occidentale şi dezinformării de inspiraţie rusă practicate în România.

La manifestare sau la acțiune, ca să mă exprim în termenii UTC-iști de pe vremea mea, a participat și ambasadorul României la Washington D.C., George Cristian Maior. Nu numai c-a participat, dar a și ținut o cuvîntare. Știrea despre rostirile lui George Maior la o reuniune despre care noi, cei care nu frecventăm SNSPA, acest Ștefan Gheorghiu al Lagărului capitalist de azi, habar n-am avut, și-a făcut apariția, prin metoda copy paste, de sorginte corporatistă, pe mai multe site-uri.

Cum nu cred o iotă din bîguielile presei noastre de fătuce și guguștiuci, multe așa zise știri fiind scrise cu gîndul la hamburgerul de la MacDonald, am mers la sursa primară, cum ar spune cercetătorii, în cazul de față, site- ul Ambasadei noastre în SUA. La rubrica intitulată – anapoda - Actualitatea ambasadei, am dat peste un Comunicat postat pe 2 noiembrie 2017.

Pentru a ne convinge că da, la reuniune a fost și a ținut o cuvîntare ambasadorul nostru la Washington, Textul e prefațat, ca o cuconiță interbelică de o ditamai pălăria, de o poză reprezentînd o masă lungă, cu persoane fizice situate față în față, ca la nuntă, unele prefăcîndu-se că-l ascultă pe George Maior, în plin exercițiu de stat în fund.

Despre ce vorbește George Maior, ambasadorul României în America? Ne răspunde, într-o primă instanță, titlul dat Comunicatului de distinșii scriitori de la Ambasadă: George Cristian Maior: Narativele anti-occidentale s-au înmulţit în ultima perioadă în România, avînd drept scop vulnerabilizarea statului, influenţarea de politici publice, erodarea încrederii în valorile democraţiei liberale.

De pe vremea facultății de filozofie, făcută la civil și la stat, nu la Privat, știu că semidoctismul merge mînă-n mînă cu limbajul păsăresc.

Formularea Narativele anti-occidentale e folosită cînd vrei să-i ridici poalele leliței din poiană cu intelectualismele tale de București. 

Ce-a vrut să spună George Maior prin semnalarea pericolului numit Narativele antioccidentale care, înțeleg de la fostul șef al SRI, pun în pericol democrația, statul de drept, statul român, independența și suveranitatea patriei?

Sincer să fiu, de cînd am aflat că George Maior a prefațat teza de doctorat a lui Mihai Tudose, înălțat, o dată cu funcția de premier, la gradul de general, la vremea respectivă doar sergent major, ori de cîte ori am dat de numele fostului director SRI am simțit nevoia să-mi scot pălăria ca și cum l-aș fi văzut, încheindu-se la șireturi pe celălalt trotuar, pe însuși Immanuel Kant.

Dacă a prefațat teza lui Mihai Tudose înseamnă c-a citit-o și mai ales a reușit să-i pătrundă adîncimile abisale.

Cum să nu te intimidezi la contactul fie și mediatic cu un om ca George Maior, care deține înzestrarea intelectuală cerută de accesul la ideile lui Mihai Tudose?!

Explicabil de ce, tulburat intelectualicește de formula Narativele anti-occidentale, din titlu, m-am grăbit să citesc conținutul pentru a mă mai instrui și eu la bătrînețe. Scrie Comunicatul: „Ambasadorul român a declarat că România a detectat în urmă cu mult timp, încă din perioada 2006-2007, aceste fenomene asociate propagandei şi dezinformării, a informat aliaţii la momentul respectiv, iar dezvoltările recente nu fac decât să confirme că autorităţile române au avut atunci dreptate.”

De asemenea, George Cristian Maior a declarat că, «deşi nu este o ţintă clasică pentru propaganda rusă, în condiţiile opţiunilor majoritar pro-occidentale ale populaţiei, narativele anti-occidentale s-au înmulţit în ultima perioadă în România, avînd drept scop vulnerabilizarea statului, influenţarea de politici publice în domenii esenţiale, erodarea încrederii în valorile democraţiei liberale, în NATO, în Uniunea Europeană, în parteneriatul cu Statele Unite ale Americii, prin rostogolirea permanentă de informaţii false prin canale şi purtători de mesaj tot mai diverşi, majoritatea lipsiţi de credibilitate, dar insistenţi România a detectat aceste fenomene, le analizează permanent, le înţelege şi consideră cooperarea între aliaţi, prin schimbul de informaţii, drept crucială pentru contracararea lor, a mai subliniat ambasadorul României.»”. Aha! mi-am zis, răsuflînd ușurat, Narativele anti-occidentale înseamnă propaganda rusă. Păi de ce nu i-a spus așa din titlu, Propaganda rusă? Nu de altceva, dar ce e propagandă știm și noi, de pe vremea cînd în orice instituție o persoană fizică se numea secretar cu Propaganda.

Așadar, George Maior, ambasadorul nostru la Washington, director al SRI între 2006- 2015, timp de 9 ani, a vorbit în capitala Americii ”unor reprezentanţi ai administraţiei americane, ai centrelor de reflecţie şi gîndire din capitala americană, precum şi din presa americană” despre un nou pericol care amenință România, după cel al corupției, împotriva căreia luptă, cu breton cu tot, Codruța Kovesi, tovarășa de Sufragerie a lui George Maior: Cel întruchipat de propaganda rusă. Despre pericolul întruchipat de propaganda rusă pentru democrația din România, pentru apartenența noastră la blocul Occidental, am mai citit. Alături de soroșism, el demascat ca fiind la temelia a tot ce se întîmplă cu fundu-n sus în Babuinia. În anii stalinisimului românesc, trebuia să luptăm împotriva propagandei imperialiste, propagandă care, susțineau alde Iosif Kișinevski și Leonte Răutu, constituia un pericol de moarte pentru democrația noastră populară, pentru oamenii muncii de la orașe și sate și mai ales pentru prietenia noastră cu Uniunea Sovietică, prietenie căreia i se spune azi Parteneriat Strategic.

Cum pătrundea otrava propagandei anglo- saxone în România socialistă? Se lua, de exemplu, un text apărut într- o carte, de regulă, denunțată imediat ca rod al uneltirilor dușmanului de clasă, și se demasca faptul că autorul scrie despre faptul că la unele frizerii se cere bacșiș. Frizerii noștri, spuneau teoreticienii pericolului întruchipat de propaganda imperialistă, sunt însă oameni noi, cu o educație revoluționară, mulți dintre ei, membri de partid. A spune că ei pretind bacșiș înseamnă a eroda încrederea în valorile socialismului, în prietenia cu Uniunea sovietică, într-un cuvînt, a face propagandă imperialistă. Jos cu cel ce scria astfel! La Canal sau la stuf!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate