Editura Evenimentul si Capital

Cum ne pîrăște George Maior americanilor că suntem oamenii rușilor. România lui Cristoiu

Autor: | | 14 Comentarii | 6402 Vizualizari

Pe 2 noiembrie 2017 la sediul CEPA din Washington D.C., Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) şi Centrul Pentru Participare Civică şi Democraţie (CPD) din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) au organizat un eveniment dedicat analizei narativelor anti-occidentale şi dezinformării de inspiraţie rusă practicate în România.

La manifestare sau la acțiune, ca să mă exprim în termenii UTC-iști de pe vremea mea, a participat și ambasadorul României la Washington D.C., George Cristian Maior. Nu numai c-a participat, dar a și ținut o cuvîntare. Știrea despre rostirile lui George Maior la o reuniune despre care noi, cei care nu frecventăm SNSPA, acest Ștefan Gheorghiu al Lagărului capitalist de azi, habar n-am avut, și-a făcut apariția, prin metoda copy paste, de sorginte corporatistă, pe mai multe site-uri.

Cum nu cred o iotă din bîguielile presei noastre de fătuce și guguștiuci, multe așa zise știri fiind scrise cu gîndul la hamburgerul de la MacDonald, am mers la sursa primară, cum ar spune cercetătorii, în cazul de față, site- ul Ambasadei noastre în SUA. La rubrica intitulată – anapoda - Actualitatea ambasadei, am dat peste un Comunicat postat pe 2 noiembrie 2017.

Pentru a ne convinge că da, la reuniune a fost și a ținut o cuvîntare ambasadorul nostru la Washington, Textul e prefațat, ca o cuconiță interbelică de o ditamai pălăria, de o poză reprezentînd o masă lungă, cu persoane fizice situate față în față, ca la nuntă, unele prefăcîndu-se că-l ascultă pe George Maior, în plin exercițiu de stat în fund.

Despre ce vorbește George Maior, ambasadorul României în America? Ne răspunde, într-o primă instanță, titlul dat Comunicatului de distinșii scriitori de la Ambasadă: George Cristian Maior: Narativele anti-occidentale s-au înmulţit în ultima perioadă în România, avînd drept scop vulnerabilizarea statului, influenţarea de politici publice, erodarea încrederii în valorile democraţiei liberale.

De pe vremea facultății de filozofie, făcută la civil și la stat, nu la Privat, știu că semidoctismul merge mînă-n mînă cu limbajul păsăresc.

Formularea Narativele anti-occidentale e folosită cînd vrei să-i ridici poalele leliței din poiană cu intelectualismele tale de București.

Ce-a vrut să spună George Maior prin semnalarea pericolului numit Narativele antioccidentale care, înțeleg de la fostul șef al SRI, pun în pericol democrația, statul de drept, statul român, independența și suveranitatea patriei?

Sincer să fiu, de cînd am aflat că George Maior a prefațat teza de doctorat a lui Mihai Tudose, înălțat, o dată cu funcția de premier, la gradul de general, la vremea respectivă doar sergent major, ori de cîte ori am dat de numele fostului director SRI am simțit nevoia să-mi scot pălăria ca și cum l-aș fi văzut, încheindu-se la șireturi pe celălalt trotuar, pe însuși Immanuel Kant.

Dacă a prefațat teza lui Mihai Tudose înseamnă c-a citit-o și mai ales a reușit să-i pătrundă adîncimile abisale.

Cum să nu te intimidezi la contactul fie și mediatic cu un om ca George Maior, care deține înzestrarea intelectuală cerută de accesul la ideile lui Mihai Tudose?!

Explicabil de ce, tulburat intelectualicește de formula Narativele anti-occidentale, din titlu, m-am grăbit să citesc conținutul pentru a mă mai instrui și eu la bătrînețe. Scrie Comunicatul: „Ambasadorul român a declarat că România a detectat în urmă cu mult timp, încă din perioada 2006-2007, aceste fenomene asociate propagandei şi dezinformării, a informat aliaţii la momentul respectiv, iar dezvoltările recente nu fac decât să confirme că autorităţile române au avut atunci dreptate.”

De asemenea, George Cristian Maior a declarat că, «deşi nu este o ţintă clasică pentru propaganda rusă, în condiţiile opţiunilor majoritar pro-occidentale ale populaţiei, narativele anti-occidentale s-au înmulţit în ultima perioadă în România, avînd drept scop vulnerabilizarea statului, influenţarea de politici publice în domenii esenţiale, erodarea încrederii în valorile democraţiei liberale, în NATO, în Uniunea Europeană, în parteneriatul cu Statele Unite ale Americii, prin rostogolirea permanentă de informaţii false prin canale şi purtători de mesaj tot mai diverşi, majoritatea lipsiţi de credibilitate, dar insistenţi România a detectat aceste fenomene, le analizează permanent, le înţelege şi consideră cooperarea între aliaţi, prin schimbul de informaţii, drept crucială pentru contracararea lor, a mai subliniat ambasadorul României.»”. Aha! mi-am zis, răsuflînd ușurat, Narativele anti-occidentale înseamnă propaganda rusă. Păi de ce nu i-a spus așa din titlu, Propaganda rusă? Nu de altceva, dar ce e propagandă știm și noi, de pe vremea cînd în orice instituție o persoană fizică se numea secretar cu Propaganda.

Așadar, George Maior, ambasadorul nostru la Washington, director al SRI între 2006- 2015, timp de 9 ani, a vorbit în capitala Americii ”unor reprezentanţi ai administraţiei americane, ai centrelor de reflecţie şi gîndire din capitala americană, precum şi din presa americană” despre un nou pericol care amenință România, după cel al corupției, împotriva căreia luptă, cu breton cu tot, Codruța Kovesi, tovarășa de Sufragerie a lui George Maior: Cel întruchipat de propaganda rusă. Despre pericolul întruchipat de propaganda rusă pentru democrația din România, pentru apartenența noastră la blocul Occidental, am mai citit. Alături de soroșism, el demascat ca fiind la temelia a tot ce se întîmplă cu fundu-n sus în Babuinia. În anii stalinisimului românesc, trebuia să luptăm împotriva propagandei imperialiste, propagandă care, susțineau alde Iosif Kișinevski și Leonte Răutu, constituia un pericol de moarte pentru democrația noastră populară, pentru oamenii muncii de la orașe și sate și mai ales pentru prietenia noastră cu Uniunea Sovietică, prietenie căreia i se spune azi Parteneriat Strategic.

Cum pătrundea otrava propagandei anglo- saxone în România socialistă? Se lua, de exemplu, un text apărut într- o carte, de regulă, denunțată imediat ca rod al uneltirilor dușmanului de clasă, și se demasca faptul că autorul scrie despre faptul că la unele frizerii se cere bacșiș. Frizerii noștri, spuneau teoreticienii pericolului întruchipat de propaganda imperialistă, sunt însă oameni noi, cu o educație revoluționară, mulți dintre ei, membri de partid. A spune că ei pretind bacșiș înseamnă a eroda încrederea în valorile socialismului, în prietenia cu Uniunea sovietică, într-un cuvînt, a face propagandă imperialistă. Jos cu cel ce scria astfel! La Canal sau la stuf!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
17:09 VALIDAREA MANDATULUI lui Iohannis, sub SEMNUL ÎNTREBĂRII! Teoria incendiară a judecătorului CCR Petre Lăzăroiu 12:29 Sondaj: PSD și-a revenit din pumni. PNL pe tobogan. Un nou partid face valuri 15:41 Iohannis, între suspendare și demitere. Editorial de Horia ALEXANDRESCU 14:25 Ministrul Justiției comentează scrisoarea celor 1000 de magistrați: Să difuzați materialele, astfel intrăm în derizoriu 14:23 Toader îi dă REPLICA lui Iohannis. Avem „SUPERMINISTRU” la Justiție? Scandalul REVOCĂRII Laurei Kovesi ATINGE următorul nivel 14:14 Raportul final al anchetei parlamentare: Monica Macovei a scos în 2005 din arhiva SIPA un registru cu documente 14:05 DEZVĂLUIRE: Înainte să fie uns la SIE, Vlase își programase o întâlnire cu evrei influenți. Surse PSD: Vizita a picat 13:57 Sondajul BOMBĂ care o pune pe jar pe Kovesi. Câţi români o detestă? 11:48 Gata, KOVESI ŞI-A LUAT LA REVEDERE! Reacţia şefei DNA după ieşirea de la CSM a generat NEWS ALERT ÎN JUSTIŢIE. Reacţii-bombă! 11:46 Klaus Iohannis a dat PSD-ului spionajul extern! Gabriel Vlase, doctor la SRI, va fi noul director SIE 11:11 Judecătoarea Cristina Tarcea a NEGAT că a fost în vilele de protocol ale SRI 11:04 Scandalurile se țin lanț în partidul lui Băsescu! Demisie de ultimă oră. „Așa a hotărât Eugen Tomac, îi respect decizia! Asta e” 10:34 Condamnații penal pot fi miniștri după reabilitare. Decizia senatorilor. NEWS ALERT în politică 10:28 Revocarea Codruţei Kovesi. CÂND VINE MARELE MOMENT în Justiţie? Procurorul General a răspuns. Breaking news 09:44 Dragnea TAIE în CARNE VIE. L-A CONCEDIAT! Victimele SCANDALULUI Halep-Firea se înmulțesc 09:40 Scenariu inedit post-1989: PSD îl va suspenda pe Iohannis după care îl va reînscăuna la Cotroceni 17:36 Simona Halep a inflamat SPIRITELE în Parlament. Scandalul momentului a atins un nou NIVEL 15:49 Pentru că „#rezistenții sunt corecți cu idealuri înalte, Angela Gheorghiu va da banii înapoi PG pentru construcţia unei GRĂDINIŢE” 15:33 Becali L-A NIMICIT PE DRAGNEA cu un ATAC FEROCE. Lecţie de strategie şi pentru Firea. CARE VOR FI URMĂRILE? 14:50 Fisură la vârf? O VOCE GREA DIN PSD şi-a prezentat scuzele pentru UN ATAC MURDAR, care a avut-o în prim-plan pe Halep

Articole salvate