Persoanele care luptă împotriva Ebola în Africa, desemnate "personalitatea anului 2014"

Persoanele care luptă împotriva Ebola în Africa, desemnate "personalitatea anului 2014"

Medicii, infirmierele şi celelalte persoane care luptă împotriva epidemiei de Ebola în Africa de Vest au fost desemnaţi "personalitatea anului 2014" de către revista americană Time, potrivit AFP

"Pentru neobosite acte de curaj şi compasiune, cu scopul a oferi lumii timp să-şi consolideze apărarea, pentru că şi-au asumat riscuri, au insistat, s-au sacrificat şi au salvat (vieţi), combatanţii Ebola sunt personalitatea anului 2014 pentru Time", a precizat redactorul-şef Nancy Gibbs pe site-ul revistei, potrivit mediafax.ro.

Revista i-a menţionat în mod special pe membrii "forţelor speciale ale Organizaţiei Médecins sans Frontières (MSF), lucrătorii umanitari din cadrul asociaţiei de caritate creştine Samaritan's Purse şi mulţi alţii din lume care au luptat alături de medici şi infirmiere locale, ambulanţieri şi servicii funerare".

"Ebola este un război şi un avertisment. Sistemul mondial de sănătate este departe să fie suficient de solid pentru a ne proteja de o boală infecţioasă. Epidemia a lovit medici şi infirmiere la un nivel fără precedent, decimând o infrastructură de sănătate publică deja fragilă. Oricine doreşte să se ocupe de victimele Ebola riscă să devină una dintre ele. Restul lumii poate dormi noaptea pentru că un grup de bărbaţi şi femei doresc să se mobilizeze şi să lupte", a mai declarat Nancy Gibbs.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2013, Revista Time l-a desemnat pe Papa Francisc personalitatea anului.