PERICOL PENTRU ȘOFERI. Contrabandă cu anvelope UZATE. Cauciucurile tocite sunt în TOPUL cauzelor generatoare de ACCIDENTE

PERICOL PENTRU ȘOFERI. Contrabandă cu anvelope UZATE. Cauciucurile tocite sunt în TOPUL cauzelor generatoare de ACCIDENTE

Potrivit statisticilor Poliției Rutiere, cele mai multe dintre accidentele ușoare au loc din cauza neadaptării autoturismelor la condițiile meteo nefavorabile, a anvelopelor uzate și a drumurilor proaste. Cu toate acestea, românii își schimbă cauciucurile numai în momentul în care acestea devin impracticabile. Pentru a da bani mai puțini pe anvelope, mulți dintre șoferi preferă să cumpere anvelope second-hand. De acest lucru profit și „afaceriștii” care le colectează de la cei care le aruncă sau de la mașini scoase din uz și le vând fără forme legale.

Un exemplu de traficanți de anvelope l-a dat, recent, Poliția Română. Poliţiştii suceveni au depistat în trafic trei conducători auto, care transportau, cu trei autoutilitare, 485 de anvelope, fără a deţine documente de provenienţă. Anvelopele transportate ilegal au fost confiscate, iar doi dintre conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu 2.000 de lei.

Contrabandiștii au fost prinși de un echipaj de poliţie din cadrul Postului de poliţie Cârlibaba şi al Poliţiei municipiului Vatra Dornei. Oamenii legii  au oprit pentru control, pe DN 18, pe raza comunei Cârlibaba, trei autoutilitare. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că acestea transportau anvelope, fără documente justificative.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele trei autoutilitare au fost conduse la sediul poliţiei, fiind constatat faptul că anvelopele, transportate fără documente justificative, ar fi provenind din Germania. Astfel, într-una dintre autoutilitare,  condusă de un bărbat de 46 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, se aflau 155 de anvelope de diferite mărci şi dimensiuni, second hand, fără documente de provenienţă. Un alt bărbat, de 49 ani, din municipiul Rădăuţi, transporta 164 de anvelope, iar al treilea conducător auto, de 36 de ani, tot din Rădăuţi, transporta 166 de anvelope, care aparţineau bărbatului de 46 de ani.                        

Întrucât nici unul dintre conducătorii auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă a mărfii, s-a dispus măsura confiscării celor 485 de anvelope, în valoare de 24.250 de lei şi sancţionarea contravenţională a doi dintre bărbaţi, conform Legii nr.12/1990, cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei.

Risc maxim

Anvelopele second hand, fie că sunt de iarnă sau de vară, tot second hand sunt, iar pentru câțiva bani mai puțin nu se merita sa îți riști viața!, atrage atenția  auto.ro. Si chiar dacă nu-ți pui viața în pericol, probleme tot apar. Ai putea alege să-ți cumperi niște anvelope noi de la o firmă mai puțin renumită, care să-ți ofere și garanție.