Editura Evenimentul si Capital

PERCHEZIȚII LA RA-APPS. Gabriel Surdu, directorul instituției, a fost REȚINUT de DNA. El află, astăzi, dacă va fi arestat preventiv

Gabriel Surdu
Autor: | | 13 Comentarii | 2826 Vizualizari

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins, miercuri, la sediul Regiei Autonome - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Directorul general al RA-APPS, Gabriel Surdu, este vizat, alături de alte câteva persoane din conducere. El a fost adus la sediul DNA, pentru audieri unde a și fost reținut. Tribunalul Bucureşti urmează să se pronunţe joi asupra cererii DNA privind arestarea preventivă a lui Gabriel Surdu.

UPDATE ora 8:00: Tribunalul Bucureşti urmează să se pronunţe joi asupra cererii DNA privind arestarea preventivă a lui Gabriel Surdu, director al Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, reţinut pentru cumpărare de influenţă.

UPDATE 18.00 Potrivit unor surse judiciare, directorul RA-APPS a fost reținut pentru 24 de ore. El va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE 15. 30 Gabriel Surdu a fost adus la sediul DNA pentru a fi audiat. El a venit însoțit de „mascați” și a intrat în instituție fără a face declarații.

Perchezițiile se desfășoară în patru locații, respectiv în capitală, la sediu, dar și în județul Prahova. Persoanele cercetate sunt suspectate de fapte de corupție în perioada 2013-2014 și de cumpărare de influență. De asemenea, se presupune că ar fi implicați mai mulți oameni de afaceri, potrivit B1tv. Cel mai probabil, după finalizarea percheziților, directorul RA-APPS va fi adus la sediu DNA pentru audieri.

CARE SUNT ACUZAȚIILE PROCURORILOR

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013 – 2014. ,,În cursul zilei de 29 aprilie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații situate în municipiul București și județul Prahova, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice'', se precizează într-un comunicat DNA. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

CONTRACTE ÎN JUDEȚUL BUZĂU

Potrivit unor surse judiciare, în vara  anului 2013 Surdu Gabriel Georgian i-a cerut președintelui Consiliului Județean Buzău să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări în județul Buzău pentru SC CONSTRUCT CO GROUP SRL.Numitul Bîgiu Marian Cristinel a fost de acord cu cererea numitului Surdu Gabriel Georgian și l a sprijinit  să obțină un contract de lucrări pentru SC CONSTRUCT CO GROUP SRL, în comuna Ghergheasa,   în schimbul intervenției sale pe lângă primarul localității Ghergheasa,  8% din valoarea contractului.

De menţionat că SC CONSTRUCT CO GROUP SRL era condusă de surdu printr-un intermediar. Bîgiu Marian Cristinel, l-a prezentat pe numitul Vidan Popa Horaţiu Daniel  ,  primarului localităţii Ghergheasa, iar  la data de 21.05.2014 între Primăria comuna Ghergheasa şi SC Construct CO Group S.R.L. administrată de numitul Vidan Popa Horaţiu Daniel Daniel a fost încheiat contractul de lucrări având ca obiect proiectarea şi execuţia ”Modernizare drumuri de interes local şi reţea publică de canalizare şi staţie de epurare în comuna Ghergheasa, jud. Buzău”, în valoare de 48.678.773,89 lei ( 10.977.780,91 euro)constând în:

- îndrumarea metodologică privind aplicarea de către Primăria com. Ghergheasa a procedurii de atribuire a contractelor de achiziție publică/acordurilor cadru;

- informarea Primăriei com. Ghergheasa asupra prevederilor legale și schimbărilor survenite șa nivel legislativ în domeniul achizițiilor publice;

- verificarea documentațiilor aferente procedurilor de atribuire prevăzute la lit. a și inițiate de către Primăria com. Ghergheasa precum și a documentelor care au fost întocmite pe parcursul respectivelor proceduri și care au fost puse la dispoziția prestatorului de către primărie, din punctul de vedere al conformității acestora cu prevederile OUG 34/2006;

- asistență în vederea întocmirii de către Primăria com. Ghergheasa a  punctelor de vedere la contestațiile depuse în fața instituțiilor abilitate prin care se atacă acte ale instituției;

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate