Editura Evenimentul si Capital

Patru șefi de la Romgaz Târgu Mureș au fost reținuți pentru abuz în serviciu

Autor: | | 1 Comentarii | 2229 Vizualizari

Potrivit procurorilor DNA, Avram Pantelimon, Ștefan Ioan, Mincan Emil Valentin și Olaru Ioan Tiberiu sunt acuzați că au aprobat o lucrare de deviere a unei conducte, încălcând normele legale privind disciplina financiară și în construcții, a legislației specifice din domeniul gazelor natural, fără să existe o justificare tehnico-economică. Ei au fost reținuți 24 de ore, pentru abuz în serviciu.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: „În primăvara anului 2014, inculpatul Avram Pantelimon împreună cu inculpații Mincan Emil Valentin, Ștefan Ioan și Olaru Ioan Tiberiu, invocând existența unor presupuse defecte și emanații de gaze, au hotărât ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducțiune de la trei sonde, ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte și Primăria Târgu Mureș, în condițiile construirii unui cartier de locuințe pe raza orașului, să fie realizată din bugetul propriu al societății naționale. Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpați, a normelor legale privind disciplina financiară și în construcții, a legislației specifice din domeniul gazelor naturale și mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică. Prin înregistrarea acestor cheltuieli nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Târgu Mureș s-a produs un prejudiciu în bugetul acestei societăți în sumă de 146.637 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă. Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 28 ianuarie 2016, inculpații Olaru Ioan Tiberiu, Ștefan Ioan, Mincan Emil Valentin și Avram Pantelimon urmează să fie prezentați Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureș”, se arată în comunicatul DNA.

Ce funcții dețin acuzații

AVRAM PANTELIMON, directorul Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, ȘTEFAN IOAN, directorul tehnic al Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, MINCAN EMIL VALENTIN, șeful Secției de Producție din cadrul SNGN Romgaz – Sucursala Târgu Mureș, OLARU IOAN TIBERIU, șeful Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz.

Inculpații Olaru Ioan Tiberiu, Ștefan Ioan, Mincan Emil Valentin și Avram Pantelimon urmează să fie prezentați Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.  

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate