Editura Evenimentul si Capital

Deși împușcat în aripă de DNA, porumbelul Ludovic Orban continuă să gîngurească în poalele Codruței Kovesi | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Autor: | | 5 Comentarii | 5395 Vizualizari

Luni, 11 septembrie 2017, alături de publicitatea - gratuită sau contracost, nu se știe, făcută familiei Iohannis (și el și ea s-au legănat pe toate televiziunile de știri cu prilejul anului școlar; Slavă Domnului că n-au avut și-un nepoțel, l-ar fi prezentat Insolvența tv în prime time drept puradelul preaiubit al nației!), presa autohtonă ne-a propus un moment de istorie, posibil doar în țara condusă la un moment dat de mituitorii din Fanar: Liderul principalului partid de Opoziție, mai mult ca sigur cu pretenții de viitor premier – Ludovic Orban a fost prezent nu într-o sală de școală, ci într-o sală de judecată, mai precis la Înalta Curte de Casație și Justiție, trimis aici de către DNA.

Prezența unui lider politic pe banca acuzării, alături de hoți de buzunare și de tîrfe care prestează ilegal pe Șoseaua de Centură nu mai constituie de mult o surpriză. De cînd DNA e folosit ca instrument de chiuretaj politic, au fost trimiși în judecată miniștri, premieri, procurori generali, fiice de foști președinți.

Cum se întîmplă de obicei în bazele militare americane din Lumea a treia, numai colaboraționiștilor locali, ca de exemplu, șefa DNA, nu li se întîmplă nimic. Așadar, în sine, prezența președintelui PNL de începutul anului școlar, într-o sală de tribunal și nu într-o sală de școală, n-are nimic deosebit. Deosebită, fantasmagorică e ipostaza lui Ludovic Orban.

Ludovic Orban e șeful unui partid înhămat la birja Codruței Kovesi. Nu există intervenție publică în care comunicatorii PNL să nu stea drepți în fața, să n-o spele cu limba pe Codruța Kovesi, să nu se propună drept centura de castitate a Fecioarei Morale a Națiunii.

Toate acestea la ordinele lui Ludovic Orban, un politician mărunt, cu idei puține, dar fixe, între care se numără și cea potrivit căreia misiunea principală a PNL e apărarea Codruței Kovesi și a clubului de aventurieri concretizați de procurorii DNA. Folosirea luptei împotriva corupției pentru răfuielile politico-mafiote ale Binomului apare în România ultimului timp ca o axiomă.

Dezvăluiri ale victimelor, venite și pe fondul unei treziri la viață a democrației călcate în picioare de sergenții majori mesianici, investigații ale presei minim independente, publicarea de documente ținute pînă acum la secret, au semnalat existența unor abuzuri incredibile ale procurorilor DNA.

Un partid normal, condus de lideri autentici, ar fi admis că DNA a comis abuzuri și, fără a pune la îndoială lupta împotriva corupției, ar fi avansat propuneri legislative menite a restabili statul de drept. N-a fost și nu este cazul PNL. PNL și-a propus să fie partidul politic al Binomului. Se bate la acest capitol, pentru a intra în grațiile Sistemului, cu USR. Nici o nuanță la acest partid în sprijinirea necondiționată a DNA. Nici o gîngureală minimă față de abuzurile procurorilor DNA, devenite deja un loc comun al presei independente.

La o emisiune de la TVR, la care am fost și eu prezent, Ludovic Orban s-a manifestat ca un bodyguard la DNA mult mai harnic chiar decît ziariștii Diviziei Presă. Orice strădanie a celor din studio de a-i atrage atenția că multe dintre dezvăluiri mărturisesc o tulburare a statului de drept, tulburare față de care PNL, formațiune tradițional apărătoare a drepturilor omului, ar trebui să ia atitudine, s-a dovedit zadarnică.

De parcă ar fi citit mesajele trimise din Pădurea Băneasa, Ludovic Orban zdrăngănea și iar zdrăngănea la mandolină manele în cinstea DNA. De ce insistam noi, cei din studio, să obținem de la Ludovic Orban dacă nu o critică, atunci măcar o grimasă împotriva abuzurilor DNA? Pentru că era președintele PNL? Nici vorbă. PNL e un partid marionetă a lui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis l-a trimis în Opoziție.

Prin SRI, Klaus Iohannis a manevrat în așa fel încît conducerea PNL să fie mai apă chioară decît el în materie de politică. De la un partid ca PNL nu te poți aștepta la altceva decît la îngînări dulci ale celor nespuse de Klaus Iohannis. Insistam să obținem de la Ludovic Orban o nuanță măcar la teza DNA e salvarea României! rostită cu ochii închiși din simplul motiv că președintele PNL se prezentase drept o victimă a abuzurilor DNA.

Să reamintim că Ludovic Orban a fost pus sub acuzare și trimis în judecată de procurorii DNA înaintea alegerilor locale, după ce distinsul își anunțase candidatura la Primăria București. Pentru că aveau nevoie de un scor bun pentru candidatul lor – liderul USR – Serviciile au folosit DNA în cadrul tradiționalei scoateri din joc a unui politician prin transformarea peste noapte a acestuia în penal.

Pagina 1 din 2
Tag-uri: orban, dna, kovesiStirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X