Editura Evenimentul si Capital

Operaţiuni ilegale la bursă: Poliţia chineză anchetează 11 persoane

Ancheta asupra operaţiunilor ilegale desfăşurate pe pieţele bursiere
Autor: | | 0 Comentarii | 269 Vizualizari

Poliţia chineză a convocat 11 persoane, între care şi un jurnalist economic, în cadrul unei anchete asupra operaţiunilor ilegale desfăşurate pe pieţele bursiere, a anunţat presa oficială, citată de AFP.

Beijingul a lansat un plan de salvare fără precedent când pieţele bursiere s-au prăbuşit cu 30 % de la jumătatea lunii iunie, măsurile incluzând finanţarea unei întreprinderi publice destinate să cumpere acţiuni în numele guvernului, potrivit Agerpres.

Autorităţile acuză un jurnalist de la revista Caijing că ar fi colaborat cu alte persoane cu scopul de a fabrica şi răspândi informaţii false despre comercializarea valorilor mobiliare şi a pieţelor în termen, a anunţat agenţia de presă China Nouă marţi seara. 

Într-un comunicat, revista şi-a apărat jurnalistul, Wang Xiaolu, confirmând însă că el a fost convocat la poliţie. 

Wang, într-un articol publicat în iulie, afirma că autoritatea reglementării valorilor mobiliare studia posibilitatea unei scoateri de fonduri publice de pe piaţă.  Comisia chineză de reglementare a pieţelor financiare (CSRC) a dezminţit informaţia rapid, calificând articolul drept "iresponsabil". 

CSRC declarase mai devreme în această lună că China Securities Finance Corp. (CSF, organism de stat care intervine pe pieţele bursiere în contul guvernului) ar continua să joace un rol "pentru mai mulţi ani", dar ar intra pe piaţa doar în caz de volatilitate. 

Aceste remarci au fost interpretate de mulţi ca un semnal că guvernul va interveni în viitor mai puţin pe pieţele bursiere. 

Pe de altă parte, opt persoane aparţinând companiei financiare controlate de stat Citic Securities sunt suspectate de operaţiuni ilegale, între acestea fiind şi directorul său general, Xu Gang. 

Un angajat al CSRC, care lucra la ofertele publice, precum şi un ex-angajat responsabil de reglementarea pieţelor, sunt suspectaţi de utilizare a unor informaţii clasificate şi de falsificare de documente oficiale

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate