Cine este de fapt OMUL din spatele procurorului „Portocală”? A avut un rol IMPORTANT în timpul Revoluției din 1988

Cine este de fapt OMUL din spatele procurorului „Portocală”? A avut un rol IMPORTANT în timpul Revoluției din 1988

Noi dezvăluri despre avocatul Olteanu Nicolae Florin, unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Mircea Negulescu, poreclit „procurorul Portocală”, ies la iveală.

Site-ul FLUX 24 a publicat, sâmbătă, un articol care dezvăluie faptul că Olteanu Nicolae Florin a fost prim procuror militar la Parchetul Militar Prahova, care acoperea judeţele Prahova, Buzău, Dâmboviţa şi Brăila și a fost implicat direct în revolta muncitorilor de la Brașov din 15 noiembrie 1987.

Iată ce s-a întâmplat la Revuloția din 1989: "În dimineaţa zilei de 22.11.1989 s-a prezentat la căpitan Nicolescu Ion, comandantul UM 01065 Popeşti-Negoiesti şi comandantul Regimentului 7 mecanizat Prahova căruia i-a transmis ordinele din partea lui Sergiu Nicolăescu, Olteanu Nicolae Florin fiind pe post de comisar sovietic pe lângă UM 01065 Popeşti-Negoiesti. De deplasarea acestui regiment la Bucureşti se leagă şi masacrarea tinerilor elevi de la Şcoală de Miliţie din Câmpina (în zorii zilei de 23.12.1989 când Regimentul 7 mecanizat Prahova era în dispozitiv la aeroportul Otopeni şi au fost măcelăriţi tinerii elevi ai şcolii de subofiţeri de Miliţie de la Câmpina). Generalul Popa Dimitrie, comandantul MapN zona Sud, a vrut iniţial să îl trimită pe procurorul militar Olteanu Florin în faţă Curţii Marţiale, considerându-l dezertor.  – Sunt de notorietate chiolhanurile pe care le-au făcut la Zalhana căpitan Nicolescu Ion, împreună cu „comisarul sovietic” Olteanu Florin după ce au făcut „curăţenie de golani” în Piaţă Universităţii în ziua de 13 iunie 1990 (după Revoluţie, procurorul militar Olteanu Florin a vrut să i se confere titlul de Luptător cu Merite Deosebite, dar a fost refuzat, deşi revoluţionarul Vlaiculescu Alexandru a insistat să i se facă dosar).  – Pentru a se disculpa de evenimentele din zorii zilei de 23 decembrie 1989, când au fost masacraţi elevii şcolii de subofiţeri de Miliţie din Câmpina, procurorul militar Olteanu Florin a spus că TAB-ul în care se află a rămas fără combustibil (oare este posibil aşa ceva, când motorizatele sunt în stare de lupta?) pentru a găsi un motiv şi să se oprească la Şcoală de Securitate de la Băneasa.  – Domnul Preşedinte al României Ion Iliescu semnează Decretul nr. 11/2004 pentru eliberarea şi numirea unor judecători şi procurori, Text publicat în M.Of. al României, În vigoare de la 16 ianuarie 2004, prin care omnul colonel magistrat Florin Nicolae Olteanu – procuror la Parchetul Militar Ploieşti de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pe dată de 1 decembrie 2003, obţine Eliberarea din funcţie că urmare a pensionarii la cerere. 

– Este bun prieten şi colaborator apropiat cu (printre mulţi alţii): 

Ne puteți urmări și pe Google News

col. (r) Ştefan Titus, şef sector Aparararea Constituţiei SRI Prahova şi în prezent Şef serviciu la Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A. Ploieşti.  – fostul preşedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma.  – Mihai Adrian Albulescu, Regele neîncoronat (încă) al „aranjamentelor (=şpăgilor)” de orice fel la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti (alături de El Padre Vană Cornel Trifan) şi în tot judeţul Prahova, că şi consilier judeţean PSD şi mâna dreapta a galonatului baron Mircea Cosma, este distinsul ex-ministru secretar de stat în Ministerul Economiei şi apoi al Energiei, membru în diverse consilii de administraţie, la Transgaz, Conpet, Petrom şi Termoelectrica, Mihai Adrian Albulescu. În aşteptarea unui bănos post în Comitetul de Reglementare al ANRE, retribuit cu peste 6000 Euro lunar, dar şi în paralel proaspăt profesor la UPG (nu există desigur conflict de interese). Menţionatul individ este cazul tipic de om de succes al societăţii noastre. După cum reiese din teiadna.ro: Michisor & Co.: Cornel Trifan, Sorin Neacşu (care îşi pune studenţii să muncească pentru firma proprie, Gama Net Gas Research S.R.L.), Renata Rădulescu, Cristian Eparu au propria „fabrică” de proiecte de diplomă/licenţă/disertaţie Foraj-Extracţie/Transport/Utilaj Petrolier la preţuri avantajoase: 200 Euro/buc. Se asigura intervenţii de urgenţă pentru promovare examene la orice disciplină din UPG. Servicii complete. Preţuri promoţionale. Plata înainte. – Mihai Pascu Coloja, rector la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti", au scris cei de la Flux24.ro.

Cine este „Portocală”?

Inspecția Judiciară din cadrul CSM a constatat, în aprilie 2017, într-un raport incendiar că procurorul „Portocală”, Mircea Negulescu, cel care a instrumentat cazurile în care sunt cercetați fostul deputat, Sebastian Ghiță, și fostul premier, Victor Ponta, a încălcat legea atunci când a dat detalii din dosarele pe care le ancheta. 

Exclusiv. AM STAT DE VORBĂ CU SEBASTIAN GHIȚĂ! Dan Andronic a oferit primele impresii: „Ghiţă s-a schimbat mult şi SE TEME PENTRU VIAŢA LUI”

Inspecţia Judiciară arată că, în cadrul discuţiei telefonice purtate cu soţia unui inculpat, Negulescu a exprimat „o serie de opinii cu încălcarea standardelor de conduită impuse magistraţilor”. În motivarea acţiunii disciplinare, s-a reţinut că limbajul folosit de procuror este „de natură a contraria şi indigna, fiind vizibilă implicarea sa în desfăşurarea unor activităţi care, prin natura lor, pot crea îndoieli în rândul opiniei publice”. 

În motivarea sancțiunii, Negulescu este acuzat și că, în cadrul unei discuţii telefonice purtate cu un alt procuror, a dat o serie de indicații cu privire la modul de instrumentare a unui dosar cu care acesta din urmă era învestit.