Editura Evenimentul si Capital

Dezvăluiri stupefiante din Dosarul Hexi Pharma. "Toate produsele analizate la Cantacuzino au acţiune bactericidă şi fungicidă! Au omorât toţi viruşii, toţi microbii şi toţi fungii!"

Analizele efectuate la Institutul Cantacuzino pe produsele Hexi Pharma au relevat faptul că acestea au trecut testul de eficienţă
Autor: | | 65 Comentarii | 14727 Vizualizari

Evenimentul zilei a intrat în posesia unor informaţii incendiare legate de testarea biocidelor de la Hexi Pharma la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Surse judicare ne-au dezvăluit că autorităţile au ridicat probe sigilate de la depozitul din Mogoşoaia şi din mai multe spitale, le-au testat eficienţa şi au constatat că biocidele Hexi Pharma au trecut proba bacteriologică. Momentan, toate informațiile sunt valabile în ziarul Evenimentul Zilei, dar acestea vor deveni disponibile pe site-ul evz.ro la ora 12.00.

În urmă cu două zile procurorul general, Augustin Lazăr, a resuscitat Dosarul Hexi Pharma, anunţând că s-au primit la Parchet rezultatele testelor de eficienţă pe unul dintre loturile biocidelor analizate, rezultatele fiind „şi pozitive, şi negative“:

„S-a finalizat efectuarea testelor de eficienţă pe unul din loturile care au fost supuse analizei. Urmează alte teste, pe alt lot. Pregătim teste care să fie efectuate la instituţii din străinătate. Este o procedură mai complicată, care este în curs. Rezultatele testelor de eficienţă sunt de ambele tipuri, şi negative, şi pozitive. Doar în final se va putea stabili în ce măsură ele sunt relevante“.

Cum am aflat rezultatele analizelor

Cum declaraţia prea puţin lămuritoare a procurorului general n-a mulţumit pe nimeni, reporterii Evenimentului zilei au pornit pe firul anchetei. Au vrut să afle mai multe informaţii decât au dezvăluit reprezentanţii Institutului Cantacuzino şi autorităţile care desfăşoară ancheta. Mergând pe urmele celui mai mare scandal din medicina românească, un scandal pornit de la dezvăluirile făcute la începutul anului de jurnalistul Cătălin Tolontan, care scoteau în evidenţă faptul că biocidele produse de Hexi Pharma ar fi diluate de până la 2.000 de ori, ziariştii de la EVZ au intrat în posesia unor informaţii cutremurătoare.

Potrivit unor surse judiciare, care şi-au condiţionat dezvăluirile cerând protejarea sursei, am aflat rezultatele testelor de eficienţă trimise de Institutul Cantacuzino la Parchetul General, rezultate ţinute la secret de către autorităţi. „Au fost făcute analize pe fiecare produs în parte, inclusiv pe Thor şi pe Suprasept, adică produsele mult incriminate la început. Cu astea a început bâlciul. Documentul înaintat Parchetului General de către Institutul Cantacuzino este cât se poate de clar. S-au făcut analize inclusiv pe loturi de Sept şi Suprasept. Scria la fiecare produs în parte, şi că a fost sigilat, şi de unde a fost ridicat. Asta pentru că unele erau ridicate din fabrica pe care Hexi Pharma o deţinea la Mogoşoaia, altele din spitale. Şi asta pentru că s-au ridicat produse din mai multe locuri.

Toate produsele analizate au acţiune bactericidă și fungicidă! Cu alte cuvinte, biocidele Hexi Pharma testate la Cantacuzino au omorât toţi viruşii, toţi microbii şi toţi fungii expuși la biocide. Inclusiv la Thor şi Suprasept, cele mai contestate articole, s-a constatat acelaşi lucru“, ne-au declarat surse judiciare.

Un săpun de mâini n-a trecut testul de eficienţă!

Dezvăluirile nu se opresc însă aici. Deşi toată lumea se aştepta ca autorităţile să găsească probleme la produsele Thor şi Suprasept, surpriza a venit din altă parte: „ În urma analizelor de la Cantacuzino, s-au depistat probleme - culmea! - la un banal săpun utilizat de personalul medical la spălatul pe mâini. E adevărat, era tot un produs Hexi, dar, de data aceasta, unul care n-a trecut testele de eficienţă. Bine, e greu de crezut că un săpun poate pune în pericol direct viaţa unui pacient. De obicei, chirurgii buni folosesc produse de top înainte de a intra în operaţie. Pe-astea, aşa, mai ieftine, achiziţionate la licitaţiile obişnuite, medicii le fac cadou la pacienţi“.

Următorul pas în anchetă

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate