Editura Evenimentul si Capital

Dezvăluiri stupefiante din Dosarul Hexi Pharma. "Toate produsele analizate la Cantacuzino au acţiune bactericidă şi fungicidă! Au omorât toţi viruşii, toţi microbii şi toţi fungii!"

Analizele efectuate la Institutul Cantacuzino pe produsele Hexi Pharma au relevat faptul că acestea au trecut testul de eficienţă
Autor: | | 65 Comentarii | 14684 Vizualizari

Evenimentul zilei a intrat în posesia unor informaţii incendiare legate de testarea biocidelor de la Hexi Pharma la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Surse judicare ne-au dezvăluit că autorităţile au ridicat probe sigilate de la depozitul din Mogoşoaia şi din mai multe spitale, le-au testat eficienţa şi au constatat că biocidele Hexi Pharma au trecut proba bacteriologică. Momentan, toate informațiile sunt valabile în ziarul Evenimentul Zilei, dar acestea vor deveni disponibile pe site-ul evz.ro la ora 12.00.

În urmă cu două zile procurorul general, Augustin Lazăr, a resuscitat Dosarul Hexi Pharma, anunţând că s-au primit la Parchet rezultatele testelor de eficienţă pe unul dintre loturile biocidelor analizate, rezultatele fiind „şi pozitive, şi negative“:

„S-a finalizat efectuarea testelor de eficienţă pe unul din loturile care au fost supuse analizei. Urmează alte teste, pe alt lot. Pregătim teste care să fie efectuate la instituţii din străinătate. Este o procedură mai complicată, care este în curs. Rezultatele testelor de eficienţă sunt de ambele tipuri, şi negative, şi pozitive. Doar în final se va putea stabili în ce măsură ele sunt relevante“.

Cum am aflat rezultatele analizelor

Cum declaraţia prea puţin lămuritoare a procurorului general n-a mulţumit pe nimeni, reporterii Evenimentului zilei au pornit pe firul anchetei. Au vrut să afle mai multe informaţii decât au dezvăluit reprezentanţii Institutului Cantacuzino şi autorităţile care desfăşoară ancheta. Mergând pe urmele celui mai mare scandal din medicina românească, un scandal pornit de la dezvăluirile făcute la începutul anului de jurnalistul Cătălin Tolontan, care scoteau în evidenţă faptul că biocidele produse de Hexi Pharma ar fi diluate de până la 2.000 de ori, ziariştii de la EVZ au intrat în posesia unor informaţii cutremurătoare.

Potrivit unor surse judiciare, care şi-au condiţionat dezvăluirile cerând protejarea sursei, am aflat rezultatele testelor de eficienţă trimise de Institutul Cantacuzino la Parchetul General, rezultate ţinute la secret de către autorităţi. „Au fost făcute analize pe fiecare produs în parte, inclusiv pe Thor şi pe Suprasept, adică produsele mult incriminate la început. Cu astea a început bâlciul. Documentul înaintat Parchetului General de către Institutul Cantacuzino este cât se poate de clar. S-au făcut analize inclusiv pe loturi de Sept şi Suprasept. Scria la fiecare produs în parte, şi că a fost sigilat, şi de unde a fost ridicat. Asta pentru că unele erau ridicate din fabrica pe care Hexi Pharma o deţinea la Mogoşoaia, altele din spitale. Şi asta pentru că s-au ridicat produse din mai multe locuri.

Toate produsele analizate au acţiune bactericidă și fungicidă! Cu alte cuvinte, biocidele Hexi Pharma testate la Cantacuzino au omorât toţi viruşii, toţi microbii şi toţi fungii expuși la biocide. Inclusiv la Thor şi Suprasept, cele mai contestate articole, s-a constatat acelaşi lucru“, ne-au declarat surse judiciare.

Un săpun de mâini n-a trecut testul de eficienţă!

Dezvăluirile nu se opresc însă aici. Deşi toată lumea se aştepta ca autorităţile să găsească probleme la produsele Thor şi Suprasept, surpriza a venit din altă parte: „ În urma analizelor de la Cantacuzino, s-au depistat probleme - culmea! - la un banal săpun utilizat de personalul medical la spălatul pe mâini. E adevărat, era tot un produs Hexi, dar, de data aceasta, unul care n-a trecut testele de eficienţă. Bine, e greu de crezut că un săpun poate pune în pericol direct viaţa unui pacient. De obicei, chirurgii buni folosesc produse de top înainte de a intra în operaţie. Pe-astea, aşa, mai ieftine, achiziţionate la licitaţiile obişnuite, medicii le fac cadou la pacienţi“.

Următorul pas în anchetă

Cum va continua ancheta? Potrivit surselor noastre, autorităţile, care au luat deja la cunoştinţă rezultatele de la Cantacuzino, le vor verifica trimiţând aceleaşi loturi de probe şi la laboratoare din străinătate. Abia apoi vor compara rezultatele şi vor schiţa concluziile. Pentru că, dacă se dovedeşte că biocidele au fost întradevăr diluate, dar au trecut testul de eficienţă, încadrarea va fi total diferită față de situaţia în care produsele Hexi Pharma n-ar trece testul de eficienţă. Oricum, din ceea ce se ştie până acum, unele produse au abateri de la concentrația specificată, dar nu atât cât să nu treacă testele de eficienţă.


Hexi Pharma îşi distruge propriile produse


În blocul de pe Octavian Goga din Capitală, la etajul 1 al imobilului unde Hexi Pharma deţine un sediu, linişte totală. Cei care intră sau ies din imobil nu dau decât bună ziua. Nimeni nu vrea să vorbească despre acest caz. Ieri, un angajat şi-a făcut curaj şi a stat de vorbă cu noi. „În urma scandalului mulţi au rămas fără locuri de muncă, iar în clădire mai suntem câteva persoane care nu facem altceva decât să retragem produsele din spitale. După ce le strângem pe toate suntem obligaţi să le distrugem. Hexi Pharma nu mai distribuie nimic. Asta să înţeleagă toată lumea“, ne-a declarat angajatul.


Dan Condrea a donat tone de antiseptice pentru răniţii de la Colectiv

Foto: Tragedia celor 64 de tineri morţi în urma incendiului de la Colectiv a impresionat o ţară întreagă


Ieri, Evenimentul zilei a publicat un articol cu titlul „Afacerea Hexi Pharma, cea mai mare dezinformare a anului 2016“. În urma apariţiei materialului, un cetăţean ne-a contactat la redacţie şi ne-a mărturisit faptul că, în sâmbăta de după tragedia de la Coleciv (30 octombrie 2015), la ordinele lui Dan Condrea au fost mobilizaţi angajaţi ai Hexi Pharma pentru a transporta tone de antiseptic către spitalele în care erau internate victimele, sub formă de donaţie. „Ţin minte şi acum cuvintele lui Condrea: << Tot ce este nevoie, totul este donaţie! Dacă luaţi vreun ban vă dau afară imediat!>>“, ne-a declarat cetăţeanul.

Hexi Pharma, gripa porcină şi gripa aviară

Verificând informaţiile, gestul lui Condrea, lăudabil de altfel, ne-a fost confirmat de mai mulţi foşti angajaţi ai companiei Hexi Pharma: „Domne, avea Condrea bubele lui, dar să ştiţi că era un om sufletist. Nu mai avea prieteni, aproape că nu avea încredere în nimeni. Tăia în carne vie dacă nu erau ascultate ordinele. Este adevărat că a donat antiseptice pentru a-i ajuta pe amărâţii ăia arşi în Colectiv. Şi vă spun cu mâna pe inimă că nu era primul act de binefacere. A ajutat cu medicamente şi când a fost gripa porcină, şi când a fost gripa aviară. Atunci nu s-a mai plâns nici dracu' că nu sunt bune medicamentele “.

Foto: Dan Condrea


Ironii la adresa Parchetului General

În altă ordine de idei, un fost angajat al companiei Hexi Pharma a ironizat ieri demersurile autorităţilor:

„Parchetul face mişto de toată lumea. Ei dau declaraţii, ei răspund. Ei ştiu foarte bine că oamenii care reprezintă interesele Hexi sunt blocaţi în arest la domiciliu şi nu au dreptul să facă declaraţii, să se apere sau să acuze pe cineva. Practic, sunt legaţi de mâini şi de picioare“.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate