Editura Evenimentul si Capital

NOILE REGULI: Cum plătești taxa de trecere pe podul de la Cernavodă

Autor: | | -1 Comentarii | 18247 Vizualizari

Începând pe data de 30.04.2015, plata tarifului de trecere pentru podurile peste Dunăre între Fetești și Cernavodă se realizează prin intermediul SIEGMCR (sistemul informatic de emitere gestiune și monitorizare a rovinietei), anunță Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), într-un comunicat.

Tariful poate fi achitat la stațiile de distributie a carburantilor (OMV Petrom, MOL, Rompetrol), prin SMS la număul 7577 (număr disponibil în rețelele de telefonie mobilă Orange România, Vodafone România, Telekom Mobile și RCS&RDS) și cash la stația de taxare Fetești.

Dacă se optează pentru achitarea peajului la distibuitorii autorizați sau prin SMS, acesta se poate achita înainte de utilizarea podurilor sau până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii, mai scrie în comunicat. 

Dacă se optează pentru achitarea peajului cash la stația de taxare Fetești, se vor utiliza porțile prevăzute cu bariere și agenți încasatori.

Cum plătești prin SMS 

Peajul achitat la distribuitorii autorizați sau prin SMS și neutilizat într-o perioadă de 12 luni își pierde valabilitatea.

Pentru a nu se crea confuzii în privința achitării tarifului (tarif trecere pentru utilizarea podurilor între Fetești și Cernavodă) prin intermediul SMS, trebui urmați pașii:

1- se trimite la 7577 textul care conține numărul de înmatriculare și categoria tarifară corespunzătoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4). Exemplu pentru autoturism: B54AJV 1;

2 - se va primi un mesaj prin care se cere să se confirme achiziția (mesajul va conține informații detaliate despre achiziție, inclusiv costul total);

3 - pentru confirmarea achiziției, se trimite la numărul 7577 un mesaj cu textul DA, ulterior primirii mesajului de la pasul 2;

4 - se va primi un mesaj de confirmare a achiziției ce va conține seria peajului, categoria acesteia, numărul de înmatriculare pentru care a fost emis și data la care perioada de valabilitate expiră.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

miercuri, 24 ianuarie 2018 Autor: Adam Popescu

NOU AEROPORT în România

marţi, 23 ianuarie 2018 Autor: Adam Popescu

LOVITURĂ de la UNGURI

marţi, 23 ianuarie 2018 Autor: Adam Popescu

VESTE BUNĂ pentru DATORNICI, au dat LEGE

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate