Noaptea albă a Galeriilor. Cultura contemporană schimbă fața orașului
- Anca Simionescu
- 24 aprilie 2015, 00:00
Organizatorii invită publicul să parcurgă traseul pe bicicletă
Bucureștiul va petrece o nouă Noapte Albă a Galeriilor. Cea de-a noua ediție va lua startul astăzi, de la ora 19.00 și, până mâine la ora 4.00 dimineața, patruzeci de galerii și treizeci și patru de spații alternative își vor deschide porțile. În buna tradiție a Nopții Albe a Galeriilor, bucureștenii pot urmări un program dinamic de expoziții și evenimente dedicate artei contemporane.
Aflată la cea de-a noua ediție, Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair animă scena culturală locală, galeriile de artă, spațiile alternative și instituțiile culturale, alcătuind împreună o nouă hartă a Bucureștiului.
FOTO: Creație Vlad Olariu
Astfel, cultura contemporană își asumă implicarea directă în schimbarea orașului, devenind o prezență consecventă față de publicul vizat și o susținătoare a tinerilor artiști. Organizatorii invită și în acest an publicul să parcurgă traseul galeriilor pe bicicletă, susținând încă o dată prezența în oraș a unor mijloace de transport cât mai puțin invazive, atât pentru fluidizarea traficului urban, cât și pentru creșterea confortului în spațiul public.
Noaptea Albă a Galeriilor s-a bucurat de succes încă de la lansarea din 2007. Ediția de anul trecut, ce a avut loc în luna mai, a înregistrat cel mai mare număr de participanți prin prezența a peste șaptezeci de galerii și spații alternative.
FOTO: Marwan Anbaky / Marwanescu Marwan e prezentat la NAG @ A5
O nouă aplicație pe mobil
O premieră a acestei ediții este prezența în noua aplicație NAG#9 mobile www. noapteagaleriilor.ro a unei secțiuni speciale, Evenimente paralele NAG#9, prezentând 5 spații dedicate industriilor creative, designului și artelor aplicate. În plus, într-un nou spațiu alternativ dedicat artelor contemporane și anume Știrbei 134, casa din spatele curții, Ephemair sprijină, într-un demers de un ludic maxim, producția instalației lui Adrian Remus Buzdugă, cunoscut sub numele Buzdugă, care (de) construiește un tunel Cocon, spațiu de trecere, culoar care traversează curtea și face introducerea în interiorul casei.