Editura Evenimentul si Capital

No drama, Obama! Stimulent financiar pentru start-up-uri şi întreprinderi româneşti. Politicile globale ale UE. Fecioarele cooperează, Scorpionii au o surpriză │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3767 Vizualizari

Președintele Obama a ascuns poporului american informații sensibile. Săptămâna trecută, în fața ”Intelligence Committee” fostul secretar al ”Homeland Security” Jeh Johnson, a făcut declarații extraordinare, sub jurământ.

HOROSCOP Pe 23 iunie s-au născut Împărăteasa Josephine (Marie Rose Joseph Tascher de la Pagerie), Dr. Alfred Charles Kinsey, Alan Mathison Turing, Richard Bach, Ted Lapidus, Edward P. Morgan, Ice-T, Alexandru Odobescu, Alexandru Giugaru, Dorel Vişan, Ovidiu Papadima.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Aristocleu şi Agripina.

Nimic în „kalendar”, o zi de pauză necesară în sărbătorile solstiţiului de vară. După ce au stat treji o noapte întreagă ca să vadă răsăritul de Soare al solstiţiului şi apoi au petrecut două zile şi o altă noapte, chiar şi rezistenţii noştri strămoşi aveau nevoie de o zi de odihnă. Mâine continuă serbarea, cu o petrecere şi mai strălucitoare!

Dar, iată ce mi s-a părut interesant, dintre sutele de informații:

HOROSCOP Președintele Obama a ascuns poporului american informații sensibile. După cum arată ”Los Angeles Times”, serviciile secrete americane au anunțat Casa Albă, pe data de 4 august 2016, că, hackeri foarte buni, cel mai probabil localizați în Federația Rusă, au descărcat listele de votanți din 21 de state americane. Le-ar fi descărcat pe toate, din toate statele, dar s-a dat alarma și s-au luat contramăsurile cibernetice necesare. Săptămâna trecută, în fața Intelligence Committee” fostul secretar al ”Homeland Security” Jeh Johnson, a făcut declarații extraordinare, sub jurământ. Întrebat, pe bună măsură, de ce nu au dat publicității și s-au ascuns informații vitale poporului american (așa este formula, dar este foarte adevărată), fostul secretar, șeful tuturor serviciilor secrete, a spus, citez, pentru că prin traducere, oricât de bună, se deformează sensul: “We were very concerned that we would not be perceived as taking sides in the election, injecting ourselves into a very heated campaign”. No drama, Obama! Pentru că, evident, a fost hotărârea the worst president, money can buy, să țină lucrurile secret și să spună ceva, numai general și împotriva lui Donald Trump, tocmai pe 7 noiembrie, în ajun de alegeri. Gurile rele, niște congresmeni republicani, au spus, evident, în glumă și la luat peste picior - că probabil Barack Hussein Obama credea că rușii fac campanie pentru Hillary Clinton! Sau pur și simplu era vorba de phishing, de vreo campanie comercială!

HOROSCOP Iniţiativa pentru IMM-uri: nou stimulent financiar pentru start-up-uri şi întreprinderi româneşti Comisia Europeană salută noile acorduri semnate de Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI) cu două bănci din România - Bancpost şi Banca Transilvania - în cadrul programului "Iniţiativa pentru IMM-uri". Acestea se adaugă celor trei acorduri deja semnate în luna mai cu băncile Raiffeisen, Banca Comercială Română şi ProCredit. Aproximativ 3.700 de întreprinderi de tip start-up și IMM-uri româneşti urmează să beneficieze de aceste acorduri.

Comisarul pentru politica regională, Corina Creţu, a declarat: "Sunt foarte încântată să observ că întreprinderile româneşti profită din plin de potențialul oferit de Iniţiativa pentru IMM-uri. Antreprenorii români sunt talentaţi, iar micile întreprinderi din România sunt competitive, însă au adeseori nevoie de un mic stimulent suplimentar pentru a putea dezvolta produse inovatoare, intra pe noi pieţe sau crea noi locuri de muncă în țară. Este exact scopul acestui program. Sper, în acelaşi timp, că România va deveni un exemplu în toată Uniunea Europeană şi va convinge alte state membre să adopte Iniţiativa pentru IMM-uri".

Cu o contribuţie de 100 de milioane de euro din Fondul european pentru dezvoltare regională (FEDR), "Iniţiativa pentru IMM-uri" în România utilizează fondurile politicii de coeziune pentru instrumente financiare care vor permite mobilizarea a peste 540 de milioane de euro, cu scopul de a stimula dezvoltarea micilor întreprinderi.

Mai multe la: http://www.eif.org/what_we_do/guarantees/news/2017/sme_initiative_esi_romania.htm.

Bun, să ne amintim că președintele Franței, Emmanuel Macron a instituit, săptămâna trecută, un fond de 10 MILIARDE pentru start-up-urile tinerilor francezi! Marx, săracul, a spus un singur lucru în opera lui: dacă vrei să te apuci de o afacere îți trebuie bani, CAPITAL!

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți de multe ori, în glumă, citând pe unul și pe altul, că nu este invenția mea, mă refeream la UE ca la al Patrulea Reich. Spre surprinderea mea, vocația mondială a UE, spațiul vital (unde am mai auzit de asta) se afirmă în politicile globale ale UE, lansate de comisarul Federica Mogherini:

UE menține relații diplomatice cu aproape toate țările din lume. A încheiat parteneriate strategice cu principalii actori internaționali, colaborează intens cu țările emergente și a semnat acorduri bilaterale de asociere cu mai multe țări vecine.

Politica europeană de vecinătate (PEV) are scopul de a stabiliza regiunea din punct de vedere politic, economic și al securității. Stabilitatea UE se bazează pe democrație, respectarea drepturilor omului și statul de drept, valori universale pentru care PEV va continua să pledeze.

Prin politica sa de cooperare pentru dezvoltare, UE contribuie la reducerea sărăciei în lume și la dezvoltarea durabilă pe toate planurile – economic, social, de mediu. În același timp, promovează democrația, statul de drept, buna guvernanță și respectarea drepturilor omului.

UE acordă ajutor umanitar în funcție de nevoile populației afectate de dezastre, în special ale persoanelor cele mai vulnerabile. În caz de catastrofe, oriunde în lume, UE coordonează asistența acordată de statele membre în domeniul protecției civile.

Prin politica sa comercială, UE stabilește o direcție pentru comerț și investiții în interiorul și în afara UE. Pentru că influențează direct viețile cetățenilor, politica este elaborată în urma consultării acestora și reflectă, astfel, valorile și interesele societății europene în ansamblul său. UE își propune să ajute întreprinderile să valorifice oportunitățile de la nivel mondial și să stimuleze creșterea economică, ocuparea forței de muncă, investițiile și competitivitatea în UE.

Politica de securitate și apărare comună are scopul de a ajuta UE să prevină și să gestioneze mai bine crizele, prin dezvoltarea capabilităților civile și militare.

O investiție în pace, securitate și stabilitate în Europa: perspectiva aderării la UE are un puternic efect de transformare asupra țărilor vizate, generând schimbări democratice, politice, economice și societale pozitive.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate