Editura Evenimentul si Capital

Aflat în închisoare, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată într-un nou dosar. Baronul de Constanța mai are două condamnări

Nicusor Constantinescu
Autor: | | 5 Comentarii | 621 Vizualizari

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, arhitectul şef al CJ şi administratorul unei societăţi comerciale au fost trimişi în judecată după ce ar fi favorizat atribuirea unor lucrări unei societăţi comerciale.

Reamintim că, în iunie 2016, Nicușor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul subfinanțării Centrului Militar Zonal, iar în prezent se află încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. De asemenea, el mai are două condamnări, care nu sunt definitive: 15 ani într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu perdelele forestiere de protecție și 6 ani într-un dosar în care este acuzat tot de abuz în serviciu, pentru că a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian în județul Constanța.

În ultimul dosar, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanţa pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave. Tot în acest dosar au fost trimiși în judecată Titi Cenuşă, la data faptei arhitect şef în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave, Ioan Ichim, la data faptei administrator al unei societăţi comerciale, bănuit de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

Faptele

Din rechizitoriul procurorilor DNA reiese că, în perioada iulie 2007 – aprilie 2013, Nicușor Constantinesci și Titi Cenușă și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în contextul derulării Acordului de asociere în vederea participării la procedura de achiziție publică „Documentație cadastrală și înscriere în cartea funciară a rețelei de drumuri publice de interes local din județul Constanța și realizarea soluțiilor geospațiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere”.

Anchetatorii susțin că cei doi au coordonat acțiunile astfel încât să fie atribuite, în mod preferențial, lucrările de cadastrare a drumurilor județene și comunale din județul Constanța către o societate controlată de omul de afaceri Ichim Ioan, precum și cu fraudarea bugetului județului Constanța.

”Frauda în dauna bugetului județului Constanța s-a realizat prin efectuarea, de către președintele Consiliului Județean, în mod coordonat, a unor plăți nelegale în valoare totală de 11.621.345,49 lei, o parte fiind efectuate direct în contul firmei administrate de inculpatul Ichim Ioan (pentru lucrări de cadastrare a drumurilor județene). Restul plăților au fost făcute din bugetul Consiliului Județean Constanța în mod indirect, prin alocări bugetare către un număr de 45 de comune, care la rândul lor, au procedat la virarea sumelor de bani în contul aceleiași societăți comerciale (pentru lucrări de cadastrare a drumurilor comunale). Lucrările aparent efectuate, care oricum nu aveau nici o utilitate, au fost evaluate la suma de 2.511.410 lei, iar restul sumei a fost decontată pentru lucrări neefectuate (fictive)”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Constanța.  

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate