Editura Evenimentul si Capital

„Sculptura măciucă“ nu este dorită în Piaţa Revoluţiei! Primăria Capitalei îl dărâmă pe „Neaşteptatul“

Autor: | | 2 Comentarii | 870 Vizualizari

Municipalitatea a luat măsura demontării lucrării amplasate în zona Pieţei Revoluţiei, ca urmare a numeroaselor sesizări ale cetăţenilor care s-au declarat ofensaţi de caracterul controversat al acesteia.

O sculptură care a apărut din senin direct pe platoul unde tronează cartoful tras în ţeapă, instalat în Piaţa Revoluţiei din Capitală, a ridicat controverse. Primăria Capitalei a decis să dărâme monumentul. Spaţiul expoziţional temporar din zona Pieţei Revoluţiei (cuprins între str. Academiei - Calea Victoriei şi str. Dem I. Dobrescu) a fost reglementat printr-un parteneriat încheiat în data de 7 martie 2016, între Kartell Media & Events SRL Bucureşti şi Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti.

Scopul acestui parteneriat îl constituia susţinerea proiectului Kulturama - un proiect care sprijină, promovează şi ajută la dezvoltarea tinerilor artişti din Bucureşti, aşa cum se specifică în protocolul de parteneriat. Conform acestuia, organizatorul era obligat să furnizeze Prefecturii Municipiului Bucureşti, în calitatea sa de partener, toate informaţiile necesare organizării şi desfăşurării acestui proiect.

În baza acestui parteneriat, comisia pentru organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice a aprobat în martie 2016, (prelungit ulterior) evenimentul de artă vizuală „Kulturama“, din Piaţa Revoluţiei, în cadrul căruia "se vor prezenta lucrări personale ale tinerilor artişti“.  

„Având în vedere că în actualul regulament al comisiei nu este prevăzută obligaţia solicitantului de a prezenta, la momentul cererii autorizaţiei, ilustrări de temă, evenimentul a fost aprobat de către membrii comisiei, care s-au bazat pe buna credinţă a expozanţilor. Subliniem că dacă ar fi existat cea mai mică suspiciune că această lucrare poate ofensa cetăţenii, nu se punea problema acordării autorizaţiei. În noul regulament, la care se lucrează în prezent, se va solicita, în mod expres, ca tema fiecarui eveniment cultural-artistic desfăşurat în spaţiul public să fie însoţită de ilustraţii, evitându-se astfel situaţii similar“, se arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

Cel care a realizat acest monument se numeşte Marius Leonte. Acesta susţine că lucrarea face parte dintr-un un ciclu mai lung „Fiinţe“ şi se numeşte „Neaşteptatul”. Mulţi care au observat sculptura din Piaţa Revoluţiei au susţinut că seamănă mai degrabă cu un falus.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate