Editura Evenimentul si Capital

Ministrul Sănătății introduce reguli noi în școli după CRIZA bebelușilor: "L-am contactat pe domnul Curaj și pregătim un set de MĂSURI de IGIENĂ"

Ministrul Sănătății
Autor: | | 6 Comentarii | 1208 Vizualizari

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu a anunțat că va stabili împreună cu Ministerul Educației, un set de măsuri ce vor fi implementate în instituțiile școlare, în ideea respectării normelor de igienă, hotărâre ce vine în urma cazurilor de sindrom hemolitic-uremic manifestat de mai mulți copii în ultima perioadă.

"L-am contactat pe domnul ministru Curaj și specialiștii noștri împreună cu ai lor pregătesc un set de măsuri care va fi comunicat prin inspectorate și în școli. Măsuri de igienă, de respectare a normelor vizând copiii, modul în care să se desfășoare activitatea. Sunt lucruri care sunt normale, dar pe care trebuie să le repetăm de fiecare dată când se impune și mai ales în această situație, pentru a face apel la responsabilitate și din partea părinților și a educatorilor și a medicilor. Nu e vorba de activități medicale, ci despre măsurile care trebuie urmate și sfaturile pe care le dăm părinților și copiilor. În școală — în această situație — având în vedere că am trecut prin aceste zile în care s-au și afirmat lucruri care nu corespund realității. Tocmai de aceea elaborăm acest set de măsuri pe care îl recomandăm tuturor", a declarat ministrul Cadariu, prezent sâmbătă, la Spitalul Marie Curie. 

Acesta solicită mai multă responsabilitate și din partea cadrelor medicale, astfel încât cazurile complicate să fie imediat raportate și transferate în centele de specialitate, precum Spitalul „Marie Curie” din București.

"Nu critic în niciun fel enormul efort susținut al colegilor noștri, pentru care le mulțumesc. Nu am criticat în niciun fel modalitatea de recepție a cazurilor, de tratare a lor, dar atunci când se impune ele trebuie transferate către centrele superioare, așa cum se întâmplă în orice țară din această lume", a precizat ministrul. 

În urma concluziilor preliminare ale Corpului de control al premierului, cu privire la situația copiilor aflați în stare gravă, transferați la Clinica Marie Curie, ministrul Cadariu declară că au fost făcute deja clarificări legate de modul în care anumite probleme de management „nu au funcționat”, scrie AGERPRES.

"Am făcut afirmații și le susțin în continuare", a adăugat el. 

Corpul de control al premierului și Corpul de control al ministrului Sănătății se ocupă de altfel și de procedurile de verificare, cât despre starea copilului adus miercuri de la Mioveni la Spitalul Marie Curie, acesta fiind un caz confirmar de sindrom hemolitic-uremic.

Cadariu mai adaugă că în ultimele 24 de ore au mai fost anunțate 12 astfel de cazuri, de boală diareică acută, însă nu au fost confirmat sindromul hemolitic-uremic. Acesta trage un semnal de alarmă și pentru părinți cu privie la normele de igienă și de preparare a hranei, informează AGERPRES. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate